NJEMAČKO PRVENSTVO

Oliću gol i asistencija u pobjedi Wolfsburga

Subota, 27. travnja 2013. 17:42 Napisao/la  SC

Bayern svladao Freiburg 1:0, Mandžukić u 58. minuti pogodio gredu

 

 

31. kolo njemačke Bundeslige

BAYERN - FREIBURG 1:0

Stadion Allianz Arena. Gledatelja: 71.000

Sudac: Dingert

Strijelac: 1:0 Shaqiri (35')

Žuti kartoni: Timoschtschuk (Bayern), Caligiuri (Freiburg)

BAYERN: Starke - Rafinha, van Buyten,  Boateng, Contento - Timoschtschuk (84' Martinez), Gustavo - Shaqiri, Pizarro, Can (74' Ribery) - Mandžukić (74' Gomez)                             

FREIBURG: Baumann - Mujdža, Diagne, Höhn, Sorg - Schmid, Ginter, Flum (64' Santini), Caligiuri - Makiadi, Kruse

Bayern je s minimalnih 1:0 svladao Freiburg i upisao 14. uzastopnu pobjedu, a 74 minute u njegovom je sastavu bio Mario Mandžukić. Najbliže pogotku bio je u 58. minuti kad je pogodio gredu. Između polufinalnih utakmica Lige prvaka protiv Barcelone u Bayernov se raspored ugurao bundesligaški dvoboj s Freiburgom na Allianz Areni. S obzirom da su Bavarci odavno prvaci, Jupp Heynckes je iz prve postave izostavio čak deset igrača koji su u utorak startali protiv Barcelone. Jedini koji je ostao u prvih 11 bio je stoper Boateng, a u napadu su ovoga puta igrali i Pizarro i Mandžukić, koji je propustio prethodne dvije utakmice Bayerna. Gostima je ova utakmica bila izuzetno važna za plasman u europska natjecanja, a morali su nastupiti bez ozlijeđenih Rosenthala, Krmasa i Schustera. Santini je počeo na klupi, usprkos prošlotjednom pogotku.

Bayern je i s rezervnom postavom dominirao od početka utakmice, ali je bez Riberyja, Müllera i Robbena teško stvarao prilike. Prošlo je prvih 20 minuta do prve prijetnje domaćih. Pucao je tada Shaqiri pored gola nakon što mu je loptu spustio Mandžukić, a gosti su uzvratili pet minuta kasnije nepreciznim pokušajem Schmida. U 31. minuti Contento se našao u odličnoj prilici, ali nije pucao. već pokušao pronaći Mandžukića. Učinio je to loše i hrvatski napadač nije mogao uputiti udarac. Pritisak Bayerna urodio je plodom u 35. minuti. Shaqiri je izveo slobodni udarac s desne strane, a loptu glavom okrznuo Emre Can i sproveo u mrežu Freiburga. 19-godišnji Nijemac zaigrao je za Bayern od prve minute drugi put ove sezone i stigao do svog prvijenca u seniorskom nogometu. Rezultatom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

Can je kreirao i prvu prijetnju u drugom dijelu. U 50. minuti je oštro pucao, a gostujući vratar Baumann uz manje probleme zaustavio taj pokušaj. Shaqiri je u 57. minuti pucao malo pored vrata, a u idućoj minuti centimetri su od pogotka dijelili Mandžukića. U dobru priliku ga je gurnuo Pizarro, a Hrvat se odlučio na lob. Svladao je Baumanna, ali je lopta odsjela na gredi. Gostujući trener Streich uveo je u 64. minuti Santinija, a Heynckes je deset minuta kasnije izvadio Cana i Mandžukića te uveo Riberyja i Gomeza. Već u prvom napadu Gomez se našao u prilici, ali nije bio precizan, dok je na drugoj strani veliku priliku za izjednačenje propustio Caligiuri u 78. minuti.

U završnih desetak minuta Gomez je imao još dvije prilike, ali rezultat se nije mijenjao i Bayern je stigao do minimalne i svoje 14. uzastopne pobjede. Također, stigao je na 84 osvojena boda i nadmašio dosadašnji rekord u broju osvojenih bodova, koji je držala Borussia Dortmund s 81 osvojenim bodom prošle sezone. Freiburg je doživio drugi uzastopni poraz i nastavio tradiciju prema kojoj nikad nije pobijedio Bayern u Münchenu.

WOLFSBURG - BORUSSIA (M) 3:1

Stadion Wolkswagen Arena. Gledatelja: 25.000

 Sudac:. Stieler

Strijelci: 1:0 Arnold (31'), 1:1 Mlapa (52'), 2:1 Olić (61'), 3:1 Diego (75')

Žuti karton: De Jong (Borussia M)

WOLFSBURG: Benaglio - Hasebe, Naldo, Knoche, Rodriguez - Träsch (81' Medojević), Polak - Vieirinha, Diego, Arnold (90' Schafer) -Olić (78' Dost)       

 BORUSSIA (M):  ter Stegen -   Jantschke, Brouwers, Dominguez, Daems - Nordtveit, Xhaka -Herrmann (76' Younes), Arango - Hanke (77' De Jong), Mlapa (70' Hrgota)

Ivica Olić nastavio je s odličnim igrama u dresu Wolfsburga. U sklopu 31. kola Bundeslige Vukovi su s 3:1 nadigrali Borussiju Mönchengladbach, a hrvatski je napadač zabio drugi i asistirao za treći pogodak svog kluba. S Ivicom Olićem u prvih 11 i oporavljenim Ivanom Perišićem na klupi, Wolfsburg je dočekao Borussiju Mönchengladbach. Domaći su tražili nastavak pozitivnog niza rezultata i bodove kojima bi otklonili sve brige oko ostanka u ligi, dok su gostima oni bili potrebni u borbi za plasman u europska natjecanja. Početak utakmice protekao je u znaku Borussije. U prvih pet minuta dvije velike prilike propustili su Nordtveit i Herrmann, a terenom su nakon toga zagospodarili igrači Wolfsburga. U preostalom vremenu prvog poluvremena bili su bolji, imali više prilika, a dominaciju su okrunili pogotkom u 34. minuti. Diego je petom ostavio loptu za Arnolda, a on silovito potegnuo iskosa i pronašao put do Borussijine mreže.

U nastavku je prvi zaprijetio Olić udarcem po sredini vrata u 50. minuti, a samo minutu kasnije Benaglio je morao spašavati kod udarca Nordtveita. Ako se tada iskazao, Švicarac je u 52. minuti morao bolje reagirati. Mlapa se izborio za poziciju pored Nalda i pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prošla kroz noge Benaglija za 1:1. Vrlo slična situacija ponovila se na drugoj strani u 61. minuti. Diego je odlično proigrao Olića, a on pucao ljevicom iskosa s lijeve strane kaznenog prostora. Nije to bio posebno dobar udarac, ali gostujući vratar Ter Stegen nije ga uspio zaustaviti. Lopta se i njemu "prošuljala" kroz noge i završila u mreži. U 75. minuti u strijelce se upisao i dvostruki asistent Diego. Igrači Borussije neoprezno su izgubili loptu i Brazilac je pokrenuo brzi kontranapad. Odigrao je dupli pas s Olićem pa zaobišao vratara Ter Stegena i pogodio praznu mrežu za konačnih 3:1. Bila je to sedma uzastopna utakmica bez poraza za Wolfsburg, a s tri osvojena boda osigurao je ostanak u prvoligaškom društvu.

Rezultati 31 kola Bundeslige: Bayern - Freiburg 1;0 (Shaqiri 35'), Wolfsburg - Borussia (M) 3:1 (Arnold 31', Olić 61', Diego 75'/Mlapa 52'), Augsburg - Stuttgart 3:0 (Molders 61', De Jong 83', Ji 85'), Hoffenheim - Nurnberg 2:1 (Weis 11', Salihović 20'/Simons 58')), Bayer Leverkusen - Werder 1:0 (Kiessling 35'-11m), Fortuna - Borussia (D) 1:2 (Bodzek 88/Sahin 20, Blaszczykowski 70)

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore