NJEMAČKO PRVENSTVO

Kramarić strijelac i asistent u pobjedi

Subota, 12. svibnja 2018. 17:37 Napisao/la  SC

Hoffenheim osigurao Ligu prvaka

Andrej Kramarić (Hoffenheim)
Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Andrej Kramarić odveo je Hoffenheim u Ligu prvaka!

Hoffenheim je u izravnom dvoboju za Ligu prvaka ugostio Borussiju Dortmund i poveo u 26. minuti golom Andreja Kramarića.

Borussijin golman Bürki primio je povratnu loptu i loše je uputio naprijed, Kramarić je presjekao i lijepo pogodio prizemno sa 16 metara.

Ali, u 58. minuti Marco Reus izjednačava za Borussiju, koja tako zadržava mjesto koje vodi u LP i tamo još sa sobom umjesto Hoffenheima vodi Bayer Leverkusen.

Međutim, samo pet minuta kasnije, Hoffenheim opet preuzima poziciju u LP iduće sezone.

Kramarić je sjajno poslužio Adama Szalaija, a Mađar, nakon što mu je hrvatski suigrač dodao okružen s pet suparnika, izbija sam pred Burkija i donosi Hoffenheimu novo vodstvo, 2:1.

U 73. minuti Kramarić je namjestio još jedan gol za njegovu momčad i vodstvo 3:1, kojim Hoffenheim ne samo da odlazi u LP, nego i Borussiji u izravnom dvoboju uzima treće mjesto.

Na lijevoj strani Kramarića je faulirao Piszczek, a hrvatski napadač Hoffenheima iz slobodnjaka je ubacio desnicom pred gol.

Tamo loše reagiraju Akanji i Burki, a Pavel Kaderabek zabija za veliko vodstvo Hoffenheima.

U 76. minuti Borussijin veznjak Julian Weigl oštrim startom srušio je Kramarića, koji je zatim odnesen s terena, a ubrzo ga je zamijenio Polanski.

U Ligu prvaka na kraju su otišli upravo Hoffenheim i Borussia, dok su izvisili Bayer Leverkusen i Leipzig, usprkos pobjedama nad Hannoverom (3:2) i kod Herthe (6:2).

Niko Kovač porazom se oprostio od Eintrachta.

Po prvi put od osnutka Bundeslige, odnosno 1963. godine, HSV je ispao iz najvišeg ranga njemačkog nogometa.

Zanimljivo je kako je HSV bio jedina momčad koja je svake sezone igrala u Bundesligi.

U posljednjem kolu, HSV je na domaćem terenu ugostio Borussiju iz Monchengladbacha, a za produženje nade u ostanak, trebala im je pobjeda te poraz Wolfsburga od Kolna.

Nakon što je na posljednji trening slavnog kluba iz grada Hamburga došlo 2000 navijača, njihovi su obožavatelji ponovno preplavili grad, a policija je iz mjera predostrožnosti morala koristiti i vodene topove.

Na njihovu žalost, HSV je ispunio svoju zadaću te golovima Hunta i Holtbyja vodio s 2:1, a huligani su bakljama i dimnim bombama u prvoj minuti nadoknade izazvali prekid utakmice.

Na teren je izašlo i 200 policajaca, a neki od njih su čak bili i na konjima.

Nakon 19 minuta drame, Felix Brych je dosudio kraj utakmice. Ostatak gledatelja skandirao je huliganima: "Mi smo Hamburg, a ne vi!"

Do pobjede je došao i Wolfsburg (4:1) te tako zauzeo 16. mjesto i izborio razigravanje za Bundesligu protiv Kiela.

Posljednji gol za vukove u 91. minuti zabio je Josip Brekalo. Osim HSV-a, iz lige je ispao i Koln, koji se već odavno pomirio s ispadanjem.

Rezultati 34. kola: Bayer Leverkusen - Hannover 3:2 (Lucas Alario 3, 8, Brandt 56/ Fuellkrug 90+1, Harnik 90+4), Bayern - Stuttgar 1:4 (Tolisso 21/ Ginczek 6, 55, Donis 42, Akolo 52), Freiburg - Augsburg 2:0 (Hoefler 49, Kleindienst 65), HSV - Borussia (M) 2:1 (Hunt 11-11m, Holtby 63/ Drmić 28), Hertha - Leipzig 2:6 (Ibišević 4, Kalou 64/ Upamecano 2, Lookman 7, Augustin 22, 54, Werner 49, Bruma 82), Hoffenheim - Borussia (D) 3:1 (Kramarić 26, Szalai 63, Kaderabek 73/ Reus 58), MAinz - Werder 1:2 (Gbamin12/ Kainz 23, Selassie 79), Schalke - Eintracht 1:0 (Burgstaller 26), Wolfsburg - Koeln 4:1 (Guilavogui 1, Origi 54, Knoche 71, Brekalo 90/ Hector 32)

Poredak: Bayern 84, Schalke 63, Hoffenheim 55, Borussia (D) 55, Bayer 55, Leipzig 53...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.