Bundesliga: HSV remijem u Furthu spasio obraz i osigurao ostanak u prvoj ligi

Nedjelja, 18. svibnja 2014. 18:50 Napisao/la  SC

Druga utakmica doigravanja: Greuther Furth - HSV 1:1. Nogometaši iz Hamburga obranili 0:0 iz prve utakmice i ostali u Bundesligi zahvaljujući pogotko Lassoge u gostima. Milan Badelj odigrao cijeli susret.

Nogometaši HSV-a sačuvali su svoj bundesligaški status remijem u uzvratnoj utakmici doigravanja. Nakon što su u prvom susretu na svom stadionu odigrali 0:0, momčad iz Hamburga uspjela je ostati neporažena u Furthu i ostati dijelom prvoga ranga njemačkog nogometa. Gosti su poveli preko Lassoge u uvodnim minutama utakmice, izjednačio je za domaće Furstner u 59. minuti, no do kraja susreta njegoi suigrači nisu mogli zabiti pogodak koji bi ih odveo u Bundesligu.

Bila je ovo jedna od najlošijih sezona za HSV, a u posljednjoj utakmici do jeseni svoj je obol dao i hrvatski reprezentativac Milan Badelj. U sredini veznog reda bivši igrač Dinama odigrao je svih devedeset minuta. Sljedeće sezone u Bundesligi će tako igrati samo dva prvoplasirana kluba iz druge lige - Koln i Paderborn.

Greuther Furth - HSV 1:1 (Furstner 59/Lassoga 14) (prva utakmica - 0:0)

GREUTHER FURTH: Hesl - Baba, Rocker, Mavrfaj, Brosinski (89 Mudrinski) - Stieber, Sparv (78 Sukalo), Furstner, Weilandt - Azemi, Đurđić (72 Fullkrug)

HSV: Drobny - Jiracek, Djourou (31 Mancienne), Westermann, Diekmeier - Badelj, Arslan (64 Rincon) - Jansen, van der Vaart (75 Tesche), Calhanoglu - Lassoga

Tablice omogućuje Sofascore