NJEMAČKO PRVENSTVO

Borussiji (D) spektakl u Leverkusenu

Nedjelja, 03. veljače 2013. 19:38 Napisao/la  SC

Utakmice 20. kola: Nurnberg - Borussia (M) 2:1, Bayer Leverkusen - Borussia (D) 2:3

Bundesliga – 20. kolo

BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA (D) 2:3

Stadion "BayArena". Gledatelja:30.210

Sudac: Deniz Aytekin

Strijelci: 0:1 Reus (3'), 0:2 Blaszczykowski (9'-11m), 1:2 Reinartz (58'), 2:2 Reinartz (62'), 2:3 Lewandowski (64')

Žuti kartoni: Leno, Carvajal, Boenisch, Toprak, Reinartz (Bayer Leverkusen), Langerek (Borussia D)

BAYER LEVERKUSEN: Leno, Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch, Bender, Reinartz (87' Milik), Rolfes (46' Sam), Castro (79' Hegeler), Schurrle, Kiessling.

BORUSSIA (D): Langerek, Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer, Gundogan (90'+2 Schieber), Bender, Blaszczykowski (80' Grosskreutz), Gotze (90' Kehl), Reus, Lewandowski.

Fantastičnu utakmicu vidjeli su gledatelji na rasprodanoj BayAreni. Pet pogodaka, promašeni jedanaesterac i nekolicina sjajnih priogoda uz neviđen tempo sve to krasilo je najzanimljiviji dvoboj 20. kola Bundeslige. Gostujući sastav još je uvijek aktualni prvak i ne misli bez borbe predati titulu. "Milioneri" iz Dortmunda krenuli su u susret u petoj brzini i nakon samo devet minuta imali su dva pogotka prednosti.

Najprije su u trećoj minuti bilijarsku kombinaciju odigrali Lewandowski i Reus, a njemački reprezentativac bio je hladnokrvni egzekutor za 0:1. Pet minuta kasnije opet je Lewandowski u akciji. Ruši ga vratar domaćih Leno u kaznenom prostoru, a sudac Aytekin dosuđuje jedanaesterac, a vrataru domaćina pokazuje žuti karton. Siguran realizator za 0:2 bio je Jakub Blaszczykowski. Od tog trenutka "apotekari" su pokušavali nešto napraviti do odmora, međutim tek je Carvajal u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zaprijetio Langereku, no na odmor se otišlo sa 0:2.

Tek što je ušao u igru u 47. minuti zaprijetio je Sidney Sam, a domaćini su općenito u nastavak ušli puno agresivnije i odlučnije i to im je dalo rezultata. U razmaku od četiri minute od 58. do 62. Stefan Reinartz sa dva je pogotka domaćinima donio poravnanje, no već u narednom napadu Lewandowski, najbolji igrač ovoga susreta vraća prednost gostima.

Mogli su je oni i uvećati da je u 70 minuti Blaszczykowski realizirao drugi jedanaesterac na susretu. Njegov je pokušaj obranio Leno i ostavio "apotekare" na životu. No, do kraja se rezultat se nije mijenjao i Borussija se vratila na drugo mjesto na ljestvici sa dva boda prednosti pred današnjim domaćinom.

Utakmice 20. kola: Nurnberg - Borussia (M) 2:1 (Simons 4', Pekhart 30'/Herrmann 58'), Bayer Leverkusen - Borussia (D) 2:3 (Reus 3', Blaszczykowski 9'-11m, Lewandowski 64'/Reinartz 58', 62')

Tablice omogućuje Sofascore