NJEMAČKO PRVENSTVO

Bayern doživio domaći poraz od Mainza

Srijeda, 02. ožujka 2016. 22:05 Napisao/la  SC

Rezultati 24. kola: Bayern - Mainz 1:2, Hoffenheim - Augsburg 2:1

Nogometaši minhenskog Bayerna doživjeli su drugi poraz u ovosezonskom izdanju njemačkog nogometnog prvenstva. Na svom su stadionu izgubili od momčadi Mainza rezultatom 2:1, a to je momčadi Pepa Guardiole prvi domaći poraz u Bundesligi od svibnja prošle godine kada ih je s 1:0 pobijedio Augsburg. Bayern je igrao u gotovo najjačoj postavi s Robertom Lewandowskim u vrhu napada, ali se Poljak nije upisao u stijelce.

Gosti su poveli u 26. minuti preko Samperia, a na 1:1 je sredinom drugog dijela izjednačio Arjen Robben. Konačan rezultat susreta postavio je Cordoba četiri minute prije kraja. Zanimljivo, Bayern je jedina momčad od šest prvoplasiranih na ljestvici koja je u ovom kolu doživjela poraz.

Drugoplasirana dortmundska Borussia iskoristila je Bayernov kiks pa se pobjedom kod Darnstadta priključila na pet bodova zaostatka. Za 'žuto-crne' su kod novaka u ligi bili precizni Adrian Ramos u prvom, odnosno Erik Durm u drugom poluvremenu. Slavili su i trećeplasirana Hertha, i to kod kuće protiv Eintrachta, četvrta Borussia iz Monchengladbacha, uvjerljivo na svom stadionu protiv Stuttgarta, a pobjedu petog Mainza već smo opisali. Schalke je i dalje na šestom mjestu, i nakon pobjede protiv HSV-a, a veliki je kiks i treći poraz zaredom doživio Bayer iz Leverkusena.

Na BayAreni pobjedu je odnio Werder koji je u slavlju od 4:1 zabio svih pet pogodaka. Jedini gol za domaćine djelo je Pascala Djilobodija, posuđenog igrača londonskog Chelseaja koji je u 69. minuti zatresao svoju mrežu. Bayeru je presudio bivši topnik Bayerna Claudio Pizarro koji je postigao tri pogotka.

Vrlo važnu pobjedu u borbi za ostanak upisao je Hoffenheim protiv Augsburga, bilo je 2:1 za domaćine, a za drugi je pogodak asistirao bivši igrač Rijeke Andrej Kramarić.

Bundesliga - 24. kolo, rezultati: Bayern - Mainz 1:2 (Robben 64/Samperio 26, Cordoba 86), Hoffenheim - Augsburg 2:1 (Volland 25, Uth 81/Verhaegh 40-11m), Darnstadt - Borussia (D) 0:2 (Ramos 38, Durm 53), Hertha - Eintracht 2:0 (Weiser 63, Kalou 78), Bayer (L) - Werder 1:4 (Djilobodji 69-ag/Bartels 5, Pizarro 55, 65-11m, 83), Borussia (M) - Stuttgart 4:0 (Hazard 16, Raffael 60, Herrmann 68, Grosskreutz 90+1-ag), Schalke - HSV 3:2 (Meyer 37, Huntelaar 67, Schopf 77/Muller 4, Kačar 90+1)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.