NJEMAČKO PRVENSTVO

Kramarićev pogodak odluke protiv Wolfsburga

Subota, 12. ožujka 2016. 17:50 Napisao/la  SC

Rezultati 26. kola: Hoffenheim - Wolfsburg 1:0, Borussia (M) - Eintracht 3:0, Bayern - Werder 5:0

Niko Kovač neće po dobrome pamtiti debi u Bundesligi, njegov Frankfurt izgubio je 3:0 kod Borussije Mönchengladbach.

Stindl je u 10. minuti imao lijepu priliku za vodstvo domaćina, pucao je sa sedam, osam metara iskosa s lijeve strane, ali Hradecky je krajnjim naporom to zaustavio. Ovaj je dvojac u glavnim ulogama bio u 28. minuti, ali izhod je isti, opet je vratar gostiju nadmudrio igrača Borussije.

Ipak, treća je bila sreća za Stindla, nakon prekida u 36. minuti, lopta je došla do njega, i to nakon međusobnog sudara Hradeckyja i Seferovića, a on je preciznim, prizemnim udarcem s 10-ak metara pogadio za 1:0.

Vratar Eintrachta još je jednom pogriješio u 53. minuti kada je izašao izvan šesnaesterca i katastrofalno ispucao loptu, samo da Raffaela, koji ne propušta priliku i prebacuje ga za 2:0.

Stindl je u 70. minuti mogao i do drugoj gola na utakmici, ali s osam, devet metara pucao je pokraj gola.

Ako je bilo i sumnje u pobjedu domaćina, to je otklonjeno u 70. minuti kada je Dahoud izbio sam pred vratara Eintrachta i iskosa s lijeve strane pogodio u njegov prvi kut.

Hoffenheim je golom Andreja Kramarića srušio Wolfsburg 1:0. Hrvatski napadač je već u 3. minuti dobio loptu na lijevoj strani u šesnaestercu, oslobodio se čuvara i lijepo pogodio sa sedam, osam metara za 1:0. Krami je to bio treći gol u Bundesligi.

U 24. minuti Uth je dobro pucao s ruba šesnaesterca, međutim udarac je prohujao pokraj vratnice.

Kramarić je u glavnom ulozi ponovno u 57. minuti kada je izborio jedanaesterac nakon što ga je srušio vratar gostiju, ali Voland promašuje s bijele točke. Inače, Kramarić je prvi uzeo loptu i krenuo izvesti kazneni udarac, ali Voland mu nije dopustio.

Andrej Kramarić igrao je do 76. minute.

Darmstadt i Augsburg su odigrali 2:2. Darmstadt je poveo u 12. minuti kada je Mario Vrančić nakon jedne odbijene lopte ostao nečuvan pa nije imao težak zadatak pogoditi iz blizine za 1:0. Domaćin je vodstvo udvostručio u 43. minuti kada je Wagner pogodio na asistenciju Kempea. Augsburg je smanjio preko Faulnera u 63. minuti, a preko Finnbogason, koji je realizirao jedanaesterac u 89. minuti, stigao i do izjednačenja.

Köln je do tri boda golovima Bittencourt a koji je pogađao mrežu domaćina u 43. i 61. minuti.

U sjajnoj utakmici Ingolstadt i Stuttgart su odigrali 3:3. Već u 4. minuti Hartmann je pogodio za vodstvo Ingolstadta. Ipak, već u 9. minuti švabe su stigle do izjednačenja preko Kostića. Do novog vodstva domaćin je stigao u 54. minuti kada je pogodio Leckie.Samo pet minuta kasnije već je bilo 3:1, a strijelac je bio Lezcano. Ipak, u samo pet minuta Stuttgart je stigao do 3:3. Prvo je pogodio Rupp u 79., a onda je u 84. i iz penala pogodio Didavi.

Nogometaši Bayerna sa pet su komada ispratili bremenski Werder. Golijadu je otvorio, ali i zatvorio alcantara golovima u 9. i 90. minuti. Dva gola dodao je Mueller, a jedan Lewandowski.

Bundesliga - 26. kolo - rezultati: Hoffenheim - Wolfsburg 1:0 (Kramarić 3), Darnstadt - Augsburg 2:2 (Vrančić 12, Wagner 40/Feulner 63, Finnbogason 90-11m), Hannover - Koln 0:2 (Bittencourt 43, 61), Ingolstadt - Stuttgart 3:3 (Hartmann 4, Leckie 56, Lezcano 61/Kostić 9, Rupp 79, Didavi 84-11m), Borussia (M) - Eintracht 3:0 (Stindl 36, Raffael 53, Dahoud 79), Bayern - Werder 5:0 (Alcantara 9, 90, Mueller 31, 66, Lewandowski 86)

Tablice omogućuje Sofascore