Beckenbauer čestitao Borussiji novi naslov i poručio: Robben mi nikad ne bi pucao penal

Četvrtak, 12. travnja 2012. 17:52 Napisao/la  T. Ć.

Svi znaju za nepisano pravilo da igrač na kojem je napravljen prekršaj ne izvodi penal, jedino možda u Nizozemskoj nisu čuli za to, oštar je bio Franz Beckenbauer

Arjen Robben će možda biti čovjek koji je Bayernu "izbio" naslov prvaka iz ruku. Bavarci su, naime, poklekli u derbiju protiv Borussije Dortmund (1:0) i naslov prvaka će vjerojatno zadržati momčad s Westfalen stadiona. Moglo je, možda, biti drugačije da je Nizozemac pet minuta prije kraja susreta realizirao jedanaesterac. Ali, nije i sada je Borussija na šest bodova prednosti.

- Da se mene pitalo, Arjen nikada, ali baš nikada ne bi izveo taj jedanaesterac. Iz dva razloga. Imamo mi u momčadi i boljih izvođača, a i poznato je nepisano pravilo prema kojem nikada igrač na kojem je napravljen prekršaj ne izvodi najstrožu kaznu. Svi to znaju, jedino možda u Nizozemskoj nisu čuli za to, oštar je bio Franz Beckenbauer, legenda bavarskog kluba. Koji je, usput, čestitao Borussiji Dortmund na novom naslovu.

Robbenu, definitivno, nije lako, jer je proglašen čovjekom čiji je promašaj "oteo" naslov Bayernu. Što god sada rekao, malotko će ga slušati, iako se Nizozemac ipak oglasio...

- Ovo je prvi promašeni jedanaesterac u posljednje tri godine. Ali, mogao bi nas, priznajem, vrlo skupo koštati. Sram me, iskreno to kažem. Svi moraju znati da sam više od ičega želio zabiti, ali eto, nisam uspio. Ispričavam se svima, poručio je skrušeno Robben.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.