BUNDESLIGA

Leverkusen novi njemački prvak

Ponedjeljak, 15. travnja 2024. 00:05 Napisao/la  SC

Xabi Alonso prekinuo dominaciju Bayerna

Leverkusen novi njemački prvak

Nogometaši Bayer Leverkusena u 29. kolu na BayAreni pobijedili su Werder 5:0 i tako osigurali najveći uspjeh u 120 godina dugoj povijesti kluba, prvu titulu prvaka Njemačke.

Kažu da je za najveći uspjeh u povijesti najzaslužnijih Xabi Alonso, španjolski stručnjak napravio je ono što mnogi prije njega nisu uspjeli, uključujući i Klausa Toppmoellera, koji je 2002. godine "apotekare" doveo do finala Lige prvaka, do finala njemačkog kupa i do grčevite borbe za titulu.

Na kraju niti jedan trofej nisu osvojili, što je izrodilo priču o "Neverkusenu", klubu koji nikad ništa neće osvojiti.

No, Xabi Alonso sve je to promijenio, prekinuo je jedanaestogodišnju dominaciju Bayerna, a sada bi mogao napraviti i ono što Toppmoeller nije uspio budući da njegovu momčad čeka još i nastavak natjecanja u Europskoj ligi, gdje su došli do četvrt finala, kao i finale njemačkog kupa.

Od hrvatskih nogometaša dres Bayer Leverkussena kroz povijest nosili su Boris Živković, Robert i Niko Kovač, Marko Babić, Jurica Vranješ, Zoran Mamić, Josip Tadić, Domagoj Vida i ove sezone Josip Stanišić i to kao igrač koji je u momčad došao na posudbu iz Bayerna.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.