Europska liga: Chelsea lovi drugi uzastopni europski finale, Fenerbahče brani minimalnu prednost

Četvrtak, 02. svibnja 2013. 15:56 Napisao/la  SC

-  Basel igra napadački i agresivno. Uspjeli su zabiti golove Tottenhamu u četvrtfinalu, pa tako sada dolaze i nama, najavljuje španjolski stručnjak na klupi penzionera Rafael Benitez

Nakon Lige prvaka večeras će biti poznati i finalisti drugog klupskog natjecanja pod okriljem UEFA-e. Uoči uzvratnih dvoboja polufinala Europske lige u najboljoj je poziciji Chelsea, koji ima veliku priliku osigurati mjesto u drugom uzastopnom europskom finalu. Penzioneri uoči dvoboja na Stamford Bridgeu imaju 1:2 iz Basela.

{jb_blackbox-right}Raspored
London (21.05): Chelsea - Basel (2:1)
Lisabon (21.05): Benfica - Fenerbahče (0:1)
{/jb_blackbox-right}

Nakon što je ispala iz konkurencije za osvajanje trofeja u svim ostalim natjecanjima, momčad iz Londona potpuno se okrenula europskom izazovu.

- Basel igra napadački i agresivno. Uspjeli su zabiti golove Tottenhamu u četvrtfinalu, pa tako sada dolaze i nama, najavljuje španjolski stručnjak na klupi bluesa Rafael Benitez.

Svoje nade gaji i Fenerbahče koji je u prvome susretu s Benficom ostvario minimalnu pobjedu. Prednost turskog predstavnika mogla bi biti činjenica da je Benfica svoju mrežu sačuvala netaknutom u europskim natjecanjima ove sezone samo dva puta, dok je u ostalim utakmicama primala golove.

- U Lisabonu će sve biti drugačije. I dalje imamo još jednu utakmicu i vjerujemo da možemo proći dalje. Mislim da Fenerbahče nije toliko dobar na gostovanjima kao na vlastitom terenu, objašnjava strateg Benfice Jorge Jesus.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.