Europska liga: Chelsea lovi drugi uzastopni europski finale, Fenerbahče brani minimalnu prednost

Četvrtak, 02. svibnja 2013. 15:56 Napisao/la  SC

-  Basel igra napadački i agresivno. Uspjeli su zabiti golove Tottenhamu u četvrtfinalu, pa tako sada dolaze i nama, najavljuje španjolski stručnjak na klupi penzionera Rafael Benitez

Nakon Lige prvaka večeras će biti poznati i finalisti drugog klupskog natjecanja pod okriljem UEFA-e. Uoči uzvratnih dvoboja polufinala Europske lige u najboljoj je poziciji Chelsea, koji ima veliku priliku osigurati mjesto u drugom uzastopnom europskom finalu. Penzioneri uoči dvoboja na Stamford Bridgeu imaju 1:2 iz Basela.

{jb_blackbox-right}Raspored
London (21.05): Chelsea - Basel (2:1)
Lisabon (21.05): Benfica - Fenerbahče (0:1)
{/jb_blackbox-right}

Nakon što je ispala iz konkurencije za osvajanje trofeja u svim ostalim natjecanjima, momčad iz Londona potpuno se okrenula europskom izazovu.

- Basel igra napadački i agresivno. Uspjeli su zabiti golove Tottenhamu u četvrtfinalu, pa tako sada dolaze i nama, najavljuje španjolski stručnjak na klupi bluesa Rafael Benitez.

Svoje nade gaji i Fenerbahče koji je u prvome susretu s Benficom ostvario minimalnu pobjedu. Prednost turskog predstavnika mogla bi biti činjenica da je Benfica svoju mrežu sačuvala netaknutom u europskim natjecanjima ove sezone samo dva puta, dok je u ostalim utakmicama primala golove.

- U Lisabonu će sve biti drugačije. I dalje imamo još jednu utakmicu i vjerujemo da možemo proći dalje. Mislim da Fenerbahče nije toliko dobar na gostovanjima kao na vlastitom terenu, objašnjava strateg Benfice Jorge Jesus.