LIGA PRVAKA

Bayern pregazio Barcelonu u Munchenu

Utorak, 23. travnja 2013. 22:45 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Bayern - Barcelona 4:0.

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka

 

BAYERN – BARCELONA 4:0

 

Stadion „Allianz Arena“ Gledatelja: 68.000

 

Suda: Kassai (Mađarska)

 

Strijelci: 1:0 Müller (25'), 2:0 Gomez (48'), 3:0 Robben (73'), 4:0 Müller (82')

 

Žuti kartoni: Gomez, Javi Martinez, Schweinsteiger (Bayern), Bartra, Alba, Sanchez, Iniesta (Barcelona)

 

 

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller (83' Pizarro), Ribery (88' Shaqiri) – Gomez (70' Luiz Gustavo)

 

BARCELONA: Valdes - Alba, Bartra, Pique, Alves - Iniesta, Busquets, Xavi – Pedro (D. Villa), Messi, Sanchez


Golovima Müllera (2), Gomeza i Robbena Bayern je u prepunoj Allianz Areni potpuno zasluženo sa 4:0 nadigrao Barcelonu. Bavarci su u svim segmentima igre bili bolji od Katalonaca. 

Allianz Arena u Münchenu dočekala je prvi čin polufinalnog spektakularnog ogleda Lige prvaka između Bayerna i Barcelone bez našeg Marija Mandžukića u sastavu Bavaraca, koji odrađuje žute kartone. Umjesto njega priliku je dobio Gomez. U momčadi Barcelone pojavio se Leo Messi, koji je bio pod upitnikom zbog ozljede zadnje lože te je preskočio posljednji prvenstveni ogled protiv Levantea.

 

Već u 2. minuti prva velika prilika za Bayern. Nakon duplog pasa Robbena i Javi Martineza, Nizozemac sa šest-sedam metara iskosa puca i pogađa vratara Valdesa. Barcelona je uzvratila u 8. minuti nakon kornera i ubačaja Xavija Pique je pokušao glavom, no u skoku ga je zasmetao Dante i udarac je zavrpio pored gola.

 

Igrala se 15. minuta kada je kapetan Bayerna Lahm uputio udarac sa 18 metara, na putu lopta pogađa Piquea u ruku, Lahm traži najstrožu kaznu, a mađarski sudac Kassai pokazuje na udarac iz kuta.

 

U 25. minuti Bayern je doša do zasluženog vodstva. Jednu dugu loptu na Gomeza Bartra je izbacio u korner. Udarac iz kuta izveo je Ribery, lopta je došla na drugu stranu do Robbena koji ubacuje na drugu vratnicu, Dante je u skoku nadvisio Alvesa i vratio loptu na prvu stativu gdje je iz blizine Müller posprema u mrežu za 1:0.

 

U 32. minuti nakon novog kornera za Bayern opet je najviši Dante, njegov udarac glavom pogađa u ruku Sancheza, Kassai opet ostaje miran a u nastavku akcije novi je korner za Bayern.

 

Messi se nije naigrao u prvom dijelu, a i kad bio dobio loptu na njega su žustro išli Bavarci. Zbog jednog takvog prekršaja na Messiju Gomez je zaradio žuti karton. Iako je Barcelona imala veći posjed lopte, Bayern je u prvom dijelu bio puno opasnija momčad.

 

U 48. minuti Bayern je povećao svoje vodstvo. Udarac iz kuta izveo je Robben na drugu vratnicu, u skoku je najviši Müller koji vraća loptu na dva metra gdje je neshvatljivo usamljeni Gomez, koji postiže pogodak za bavarsku momčad.

 

Nova prilika za Bayern u 54. minuti. Robben je u svom karakterističnom prodoru na kraju porigrao Riberyja koji puca zamalo pored gola. Tri minute kasnije i sam Robben je zaprijetio, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

 

Dvadesetak minuta prije kraja trener Bayerna iz igre je povukao Gomeza i priliku dao Luizu Gustavu.

 

Nova nevolja za Katalonce stigla je u 73. Minuti. Ribery je po lijevoj strani povukao jednu polukontru, proigrao Schweinsteigera koji u vatru gura Robbena koji se zabija u šesnaesterac s desne strane i lijevom nogom zabija u suprotni kut za 3:0 vodstvo Bayerna.

 

Igrači Barce protestirali su kod suca da je pogotku Bayerna prethodio prekršaj Müllera nad Albom.

 

Novi šok za nemoćnu Barcelonu stigao je u 82. Minuti. Ribery i Alaba probili su desnu stranu Barcelonine obrane, Alaba je ubacio prizeman centaršut u peterac gdje je najbrži Müller, koji postiže svoj drugi pogodak za 4:0.

 

Bayern je uvjerljivom pobjedom gotovo osigurao prolaz u finale Lige prvaka iako se za tjedan dana igra uzvratni susret na Camp Nou.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.