LIGA PRVAKA

Bayern pregazio Barcelonu u Munchenu

Utorak, 23. travnja 2013. 22:45 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Bayern - Barcelona 4:0.

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka

 

BAYERN – BARCELONA 4:0

 

Stadion „Allianz Arena“ Gledatelja: 68.000

 

Suda: Kassai (Mađarska)

 

Strijelci: 1:0 Müller (25'), 2:0 Gomez (48'), 3:0 Robben (73'), 4:0 Müller (82')

 

Žuti kartoni: Gomez, Javi Martinez, Schweinsteiger (Bayern), Bartra, Alba, Sanchez, Iniesta (Barcelona)

 

 

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller (83' Pizarro), Ribery (88' Shaqiri) – Gomez (70' Luiz Gustavo)

 

BARCELONA: Valdes - Alba, Bartra, Pique, Alves - Iniesta, Busquets, Xavi – Pedro (D. Villa), Messi, Sanchez


Golovima Müllera (2), Gomeza i Robbena Bayern je u prepunoj Allianz Areni potpuno zasluženo sa 4:0 nadigrao Barcelonu. Bavarci su u svim segmentima igre bili bolji od Katalonaca. 

Allianz Arena u Münchenu dočekala je prvi čin polufinalnog spektakularnog ogleda Lige prvaka između Bayerna i Barcelone bez našeg Marija Mandžukića u sastavu Bavaraca, koji odrađuje žute kartone. Umjesto njega priliku je dobio Gomez. U momčadi Barcelone pojavio se Leo Messi, koji je bio pod upitnikom zbog ozljede zadnje lože te je preskočio posljednji prvenstveni ogled protiv Levantea.

 

Već u 2. minuti prva velika prilika za Bayern. Nakon duplog pasa Robbena i Javi Martineza, Nizozemac sa šest-sedam metara iskosa puca i pogađa vratara Valdesa. Barcelona je uzvratila u 8. minuti nakon kornera i ubačaja Xavija Pique je pokušao glavom, no u skoku ga je zasmetao Dante i udarac je zavrpio pored gola.

 

Igrala se 15. minuta kada je kapetan Bayerna Lahm uputio udarac sa 18 metara, na putu lopta pogađa Piquea u ruku, Lahm traži najstrožu kaznu, a mađarski sudac Kassai pokazuje na udarac iz kuta.

 

U 25. minuti Bayern je doša do zasluženog vodstva. Jednu dugu loptu na Gomeza Bartra je izbacio u korner. Udarac iz kuta izveo je Ribery, lopta je došla na drugu stranu do Robbena koji ubacuje na drugu vratnicu, Dante je u skoku nadvisio Alvesa i vratio loptu na prvu stativu gdje je iz blizine Müller posprema u mrežu za 1:0.

 

U 32. minuti nakon novog kornera za Bayern opet je najviši Dante, njegov udarac glavom pogađa u ruku Sancheza, Kassai opet ostaje miran a u nastavku akcije novi je korner za Bayern.

 

Messi se nije naigrao u prvom dijelu, a i kad bio dobio loptu na njega su žustro išli Bavarci. Zbog jednog takvog prekršaja na Messiju Gomez je zaradio žuti karton. Iako je Barcelona imala veći posjed lopte, Bayern je u prvom dijelu bio puno opasnija momčad.

 

U 48. minuti Bayern je povećao svoje vodstvo. Udarac iz kuta izveo je Robben na drugu vratnicu, u skoku je najviši Müller koji vraća loptu na dva metra gdje je neshvatljivo usamljeni Gomez, koji postiže pogodak za bavarsku momčad.

 

Nova prilika za Bayern u 54. minuti. Robben je u svom karakterističnom prodoru na kraju porigrao Riberyja koji puca zamalo pored gola. Tri minute kasnije i sam Robben je zaprijetio, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

 

Dvadesetak minuta prije kraja trener Bayerna iz igre je povukao Gomeza i priliku dao Luizu Gustavu.

 

Nova nevolja za Katalonce stigla je u 73. Minuti. Ribery je po lijevoj strani povukao jednu polukontru, proigrao Schweinsteigera koji u vatru gura Robbena koji se zabija u šesnaesterac s desne strane i lijevom nogom zabija u suprotni kut za 3:0 vodstvo Bayerna.

 

Igrači Barce protestirali su kod suca da je pogotku Bayerna prethodio prekršaj Müllera nad Albom.

 

Novi šok za nemoćnu Barcelonu stigao je u 82. Minuti. Ribery i Alaba probili su desnu stranu Barcelonine obrane, Alaba je ubacio prizeman centaršut u peterac gdje je najbrži Müller, koji postiže svoj drugi pogodak za 4:0.

 

Bayern je uvjerljivom pobjedom gotovo osigurao prolaz u finale Lige prvaka iako se za tjedan dana igra uzvratni susret na Camp Nou.