Franz Beckenbauer službeno pod istragom Etičnog povjerenstva FIFA-e

Srijeda, 21. listopada 2015. 19:07 Napisao/la  SC

Zajedno s Angelom Marijom Villarom, dopredsjednikom FIFA-e, Beckenbauer je pod istragom zbog sumnjivih rabota uoči dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava  Rusiji i Kataru

Franz Beckenbauer pod istragom je Etičkog odbora FIFA-e. Zajedno s Angelom Marijom Villarom, dopredsjednikom FIFA-e i predsjednikom Španjolskog nogometnog saveza, Beckenbauer je pod istragom zbog sumnjivih rabota uoči dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava  Rusiji i Kataru, obojica su bili članovi Izvršnog odbora FIFA-e.

Pod istragom su i ostali članovi Izvršnog odbora: Worawi Makudi, Jeffrey Webb, Ricardo Teixeira, Amos Adamu, Eugenio Figueredo i Nicolas Leoz, od kojih su neki već ranije u lipnju ove godine uhićeni.

FIFA je objavila da su pod istragom i još neki dužnosnici, ali njihova imena nisu objavljena.

Nedavno su Nijemci priznali da su FIFA-i isplatili 6,7 milijuna eura uoči SP-a 2006. godine koje se održalo u Njamečkoj, Beckenbauer je tada bio predsjednik Organizacijskog odbora SP-a.

Beckenbauer je još prošle godine suspendiran od FIFA-inog Etičkog odbora na 90 dana nakon što je odbio surađivati s Michaelom Garcijom, bivšim američkim odvjetnikom koji je vodio dvogodišnju istragu o korupciji u FIFA-i.

Etički odbor FIFA-e nedavno je suspendira na 90 dana predsjednika Seppa Blattera i UEFA-inog predsjednika Michela Platinija jer je dokazano da je Platini od Blattera prije četiri godine primio dva milijuna švicarskih franaka "za savjetovanje".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.