Franz Beckenbauer službeno pod istragom Etičnog povjerenstva FIFA-e

Srijeda, 21. listopada 2015. 19:07 Napisao/la  SC

Zajedno s Angelom Marijom Villarom, dopredsjednikom FIFA-e, Beckenbauer je pod istragom zbog sumnjivih rabota uoči dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava  Rusiji i Kataru

Franz Beckenbauer pod istragom je Etičkog odbora FIFA-e. Zajedno s Angelom Marijom Villarom, dopredsjednikom FIFA-e i predsjednikom Španjolskog nogometnog saveza, Beckenbauer je pod istragom zbog sumnjivih rabota uoči dodjele domaćinstva svjetskih prvenstava  Rusiji i Kataru, obojica su bili članovi Izvršnog odbora FIFA-e.

Pod istragom su i ostali članovi Izvršnog odbora: Worawi Makudi, Jeffrey Webb, Ricardo Teixeira, Amos Adamu, Eugenio Figueredo i Nicolas Leoz, od kojih su neki već ranije u lipnju ove godine uhićeni.

FIFA je objavila da su pod istragom i još neki dužnosnici, ali njihova imena nisu objavljena.

Nedavno su Nijemci priznali da su FIFA-i isplatili 6,7 milijuna eura uoči SP-a 2006. godine koje se održalo u Njamečkoj, Beckenbauer je tada bio predsjednik Organizacijskog odbora SP-a.

Beckenbauer je još prošle godine suspendiran od FIFA-inog Etičkog odbora na 90 dana nakon što je odbio surađivati s Michaelom Garcijom, bivšim američkim odvjetnikom koji je vodio dvogodišnju istragu o korupciji u FIFA-i.

Etički odbor FIFA-e nedavno je suspendira na 90 dana predsjednika Seppa Blattera i UEFA-inog predsjednika Michela Platinija jer je dokazano da je Platini od Blattera prije četiri godine primio dva milijuna švicarskih franaka "za savjetovanje".