Englezi na Wembleyju odaju počast uz Marseljezu, igrači PSG-a ne žele se vratiti u Pariz

Nedjelja, 15. studenog 2015. 15:18 Napisao/la  SC

Budući da teroristi prijete Rusiji, pojačane su mjere osiguranja uoči gostovanja Hrvatske u Rostovu


Nakon što je svijet obišla snimka na kojoj gledatelji na Stade de Franceu u strahu od napada pjevaju Marseljezu, francuska himna postala je simbol otpora prema terorizmu diljem sportske Europe.

Marseljeza je prvi put odjekivala nekim stadionom uoči subotnjeg okršaja Livorna i Vicente u talijanskoj Seriji B, da bi Englezi odmah potom najavili da će gledatelji na Wembleyju u utorak uz taktove Marseljeze odati počast žrtvama napada. U utorak igraju Engleska i Francuska, utakmica nije odgođena zločincima unatoč!

Budući da teroristi prijete Rusiji, pojačane su mjere osiguranja uoči gostovanja Hrvatske u Rostovu. Belgijska vlada najavila je vojno osiguranje tijekom utakmice Belgije i Španjolske u Bruxellesu, ali nisu baš svi spremni riskirati...

Igrači PSG-a zauzeti obvezama u reprezentacijama  glasno negoduju, David Luiz jasno je rekao da ne zna hoće li se vratiti u Pariz.

- Ne znam hoću li se vratiti ranije, vidjet ću. Imam djevojku, obitelj i prijatelje u Parizu, tužni su i zabrinuti, kaže Luiz.

Urugvajski reprezentativac Alvaro Gonzalez izjavio je sljedeće:

- Baš smo razgovarali kako se David Luiz ne želi vratiti u Pariz, kad nam je Edinson Cavani rekao da ni on ne želi natrag!

Oglasio se Xavi, koji je u vrijeme napada bio u Parizu, vrata PSG-a Salvatore Sirigu kaže da su na koncertu u dvorani gdje je bilo najviše žrtava, živote izgubila dvojica njegovih prijatelja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.