Englezi na Wembleyju odaju počast uz Marseljezu, igrači PSG-a ne žele se vratiti u Pariz

Nedjelja, 15. studenog 2015. 15:18 Napisao/la  SC

Budući da teroristi prijete Rusiji, pojačane su mjere osiguranja uoči gostovanja Hrvatske u Rostovu


Nakon što je svijet obišla snimka na kojoj gledatelji na Stade de Franceu u strahu od napada pjevaju Marseljezu, francuska himna postala je simbol otpora prema terorizmu diljem sportske Europe.

Marseljeza je prvi put odjekivala nekim stadionom uoči subotnjeg okršaja Livorna i Vicente u talijanskoj Seriji B, da bi Englezi odmah potom najavili da će gledatelji na Wembleyju u utorak uz taktove Marseljeze odati počast žrtvama napada. U utorak igraju Engleska i Francuska, utakmica nije odgođena zločincima unatoč!

Budući da teroristi prijete Rusiji, pojačane su mjere osiguranja uoči gostovanja Hrvatske u Rostovu. Belgijska vlada najavila je vojno osiguranje tijekom utakmice Belgije i Španjolske u Bruxellesu, ali nisu baš svi spremni riskirati...

Igrači PSG-a zauzeti obvezama u reprezentacijama  glasno negoduju, David Luiz jasno je rekao da ne zna hoće li se vratiti u Pariz.

- Ne znam hoću li se vratiti ranije, vidjet ću. Imam djevojku, obitelj i prijatelje u Parizu, tužni su i zabrinuti, kaže Luiz.

Urugvajski reprezentativac Alvaro Gonzalez izjavio je sljedeće:

- Baš smo razgovarali kako se David Luiz ne želi vratiti u Pariz, kad nam je Edinson Cavani rekao da ni on ne želi natrag!

Oglasio se Xavi, koji je u vrijeme napada bio u Parizu, vrata PSG-a Salvatore Sirigu kaže da su na koncertu u dvorani gdje je bilo najviše žrtava, živote izgubila dvojica njegovih prijatelja.