Nenad Gračan na Rujevici može računati na Kovačića, Halilovića, Pašalića, Pjacu, Roga...

Utorak, 27. listopada 2015. 09:14 Napisao/la  SC

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Španjolske igra 17. studenoga na Rujevici


Nenad Gračan objavio je popis U-21 reprezentativaca za utakmice u Šibeniku protiv San Marina (11. studenoga) i protiv Španjolske (17. studenoga) na Rujevici. Mlada reprezentacija ostvarila je tri pobjede u kvalifikacijama, utakmica protiv San Marina spada u rutinske, dok je utakmica protiv moćne Španjolske izazov generacije.

Na Rujevicu stiže jedna od najboljih mladih reprezentacija na svijetu protiv koje Gračan može računati na pomoć jednog od najboljih mladih igrača u Primeri, Matea Kovačića iz Real Madrida. Osim Kovačića na popisu su Alen Halilović, igrač Barcelone na posudbi u Sporting Gijonu, Mario Pašalić iz Monaca, A-reprezentativac Marko Pjaca, Marko Rog... Gledatelji na Rujvici imat će priliku vidjeti sve najbolje što hrvatski nogomet ima u mlađem uzrastu:

- U dogovoru s izbornikom Čačićem, protiv Španjolske ćemo imati i Kovačića i Pjacu. Ne treba previše govoriti o njihovoj vrijednosti, ali sigurno je lijepo što Savez ovime pokazuje ambiciju i želju napraviti rezultat i s mladom reprezentacijom. Oni su predvodnici nove generacije i njihovo uključivanje može biti samo još veći motiv svima ostalima da vide kako su mlade selekcije najbolji put do A reprezentacije, kaže Gračan.

Španjolska škola nogometa jedna je o najboljih, ako ne i najbolja na svijetu:

- Španjolci su s A reprezentacijom i u mladim selekcijama osvojili apsolutno sve. Imaju puno igrača u prvoj ligi, igrača iz najvećih klubova, sigurno zaslužuju maksimalni respekt. No, imamo i mi kvalitetu, domaćini smo na Rujevici koja će, vjerujem, biti dobro popunjena i možemo ostvariti pozitivan rezultat. To nam je važna utakmica jer imamo visoke ambicije, govori Gračan.

Gračanov popis:

Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić)

Braniči: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende)

Vezni: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.