Nenad Gračan na Rujevici može računati na Kovačića, Halilovića, Pašalića, Pjacu, Roga...

Utorak, 27. listopada 2015. 09:14 Napisao/la  SC

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Španjolske igra 17. studenoga na Rujevici


Nenad Gračan objavio je popis U-21 reprezentativaca za utakmice u Šibeniku protiv San Marina (11. studenoga) i protiv Španjolske (17. studenoga) na Rujevici. Mlada reprezentacija ostvarila je tri pobjede u kvalifikacijama, utakmica protiv San Marina spada u rutinske, dok je utakmica protiv moćne Španjolske izazov generacije.

Na Rujevicu stiže jedna od najboljih mladih reprezentacija na svijetu protiv koje Gračan može računati na pomoć jednog od najboljih mladih igrača u Primeri, Matea Kovačića iz Real Madrida. Osim Kovačića na popisu su Alen Halilović, igrač Barcelone na posudbi u Sporting Gijonu, Mario Pašalić iz Monaca, A-reprezentativac Marko Pjaca, Marko Rog... Gledatelji na Rujvici imat će priliku vidjeti sve najbolje što hrvatski nogomet ima u mlađem uzrastu:

- U dogovoru s izbornikom Čačićem, protiv Španjolske ćemo imati i Kovačića i Pjacu. Ne treba previše govoriti o njihovoj vrijednosti, ali sigurno je lijepo što Savez ovime pokazuje ambiciju i želju napraviti rezultat i s mladom reprezentacijom. Oni su predvodnici nove generacije i njihovo uključivanje može biti samo još veći motiv svima ostalima da vide kako su mlade selekcije najbolji put do A reprezentacije, kaže Gračan.

Španjolska škola nogometa jedna je o najboljih, ako ne i najbolja na svijetu:

- Španjolci su s A reprezentacijom i u mladim selekcijama osvojili apsolutno sve. Imaju puno igrača u prvoj ligi, igrača iz najvećih klubova, sigurno zaslužuju maksimalni respekt. No, imamo i mi kvalitetu, domaćini smo na Rujevici koja će, vjerujem, biti dobro popunjena i možemo ostvariti pozitivan rezultat. To nam je važna utakmica jer imamo visoke ambicije, govori Gračan.

Gračanov popis:

Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić)

Braniči: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende)

Vezni: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon)