IVAN RAKITIĆ KAŽE

Protiv Meksika nam treba savršena izvedba

Subota, 21. lipnja 2014. 23:11 Napisao/la  SC

Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti, kaže Rakitić

Ivan Rakitić najavio je odlučujuću utakmicu protiv Meksika, Hrvatsk u ponedjeljak mora pobijediti da bi se plasirala u drugi krug natjecanja:

- Mogli bi odlučivati detalji, poput prekida ili protunapada. Meksiko je motorična momčad i morat ćemo se gusto postaviti. Izbornik je već rekao, kao u šahu, tko drži sredinu, drži i konce igre. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti. Meksiko igra dobar nogomet, u obrani kao i u napadu. Bit će nam teško, ali želimo proći skupinu. Osim toga, Meksikanci moraju razmišljati i o nama. Pritisak je sličan kao i na otvaranju protiv Brazila, treba nam savršena izvedba. Jasno je da ćemo dati sve od sebe, znamo da nam treba pobjeda. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo pobijediti u prvih pet minuta. Moramo biti čvrsti da otežamo Meksiku put do našeg gola. Opušteni smo, grč bi nam oduzimao snagu, a moramo biti maksimalno spremni. Razgovaramo i o drugim stvarima, kaže Rakitić.

Nakon Svjetskog prvenstva Rakitić se ne vraća u Sevillu, iduće sezone igrat će u Barceloni:

- Proveo sam prelijepe godine u Sevilli, doživio sam nešto što mnogi nogometaši nikada ne dožive. Zavolio sam taj klub, navijače i grad i zahvalan sam klubu na svemu. S druge strane, presretan sam što mogu napraviti novi korak u karijeri, u jednom od najvećih klubova na svijetu. Ljudi iz Barcelone bili su vrlo konkretni od prvog dana, govori Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.