IVAN RAKITIĆ KAŽE

Protiv Meksika nam treba savršena izvedba

Subota, 21. lipnja 2014. 23:11 Napisao/la  SC

Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti, kaže Rakitić

Ivan Rakitić najavio je odlučujuću utakmicu protiv Meksika, Hrvatsk u ponedjeljak mora pobijediti da bi se plasirala u drugi krug natjecanja:

- Mogli bi odlučivati detalji, poput prekida ili protunapada. Meksiko je motorična momčad i morat ćemo se gusto postaviti. Izbornik je već rekao, kao u šahu, tko drži sredinu, drži i konce igre. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti. Meksiko igra dobar nogomet, u obrani kao i u napadu. Bit će nam teško, ali želimo proći skupinu. Osim toga, Meksikanci moraju razmišljati i o nama. Pritisak je sličan kao i na otvaranju protiv Brazila, treba nam savršena izvedba. Jasno je da ćemo dati sve od sebe, znamo da nam treba pobjeda. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo pobijediti u prvih pet minuta. Moramo biti čvrsti da otežamo Meksiku put do našeg gola. Opušteni smo, grč bi nam oduzimao snagu, a moramo biti maksimalno spremni. Razgovaramo i o drugim stvarima, kaže Rakitić.

Nakon Svjetskog prvenstva Rakitić se ne vraća u Sevillu, iduće sezone igrat će u Barceloni:

- Proveo sam prelijepe godine u Sevilli, doživio sam nešto što mnogi nogometaši nikada ne dožive. Zavolio sam taj klub, navijače i grad i zahvalan sam klubu na svemu. S druge strane, presretan sam što mogu napraviti novi korak u karijeri, u jednom od najvećih klubova na svijetu. Ljudi iz Barcelone bili su vrlo konkretni od prvog dana, govori Rakitić.