HRVATSKA - PORTUGAL Kalinić: Ako naši veznjaci dobiju bitku na centru, morali bismo pobijediti

Subota, 25. lipnja 2016. 10:43 Napisao/la  SC

Oba izbornika za dvoboj na raspolaganju imaju sve igrače, Čačiću se nakon ozljede prepona u drugoj utakmici protiv Češke vraća Modrić, dok se Santosu oporavio lijevi bek Raphael Guerreiro

Hrvatska je dobila najtežeg mogućeg protivnika u osmini final Eura. Danas od 21 sat u Lensu su se očekivali Slovačka ili Island, ali zatim je Portugal zabio u 94. minuti Austriji i Hrvatska je dobila Portugal sa jednom od najvećih nogometnih zvijezda današnjice Cristianom Ronaldom.

No, Portugal je pokazao da je ranjiv, a Hrvatska je imala dan odmora više od suparnika. Prednost Hrvatske je što je do šrvg mjestau skupini došla momčadskom igrom, u kojoj nema privilegiranih, dok je s Portugalom posve druga priča. Cristiano Ronaldo je zvijezda momčadi i njemu je sve podređeno. No, iako to nije bio slučaj u prve dvije utakmice, u trećoj je Ronaldo pokazao svoje kvalitete.

Portugalci željni prve pobjede na Euru bit će itekako opasan protivnik. Zadnjih sedam pobjeda u službenim utakmicama ostvarili su s jednim golom razlike, deset službenih utakmica za redom su bez poraza, a svih njihovih sedam posljednjih golova na Europskim prvenstvima zabili su igrači koji će večeras biti pred Subašićevim golom - Ronaldo pet i Nani dva. Ali i Hrvatska je već pokazala kako se igra protiv opasnih i dobrih, nije slučajno prva u skupini, na mjestu koje je osigurala maestralnom pobjedom nad Španjolcima.

- Ne bi se bunili da smo dobili nekog od ostalih, lakših protivnika u osmini finala, ali imamo veliku priliku proći i Portugal. Jedna smo od najboljih momčadi na Euru i ako naši veznjaci dobiju bitku na centru, morali bi pobijediti. Ovaj Euro zadnja je prilika ovoj odličnoj generaciji na nekom velikom natjecanju i biti ćemo upamćeni samo ako ovdje napravimo nešto veliko, poručio je Nikola Kalinić.

Oba izbornika za dvoboj na raspolaganju imaju sve igrače, Čačiću se nakon ozljede prepona u drugoj utakmici protiv Češke vraća Modrić, dok se Santosu oporavio lijevi bek Raphael Guerreiro. Novi igrač Borussije Dortmund zbog ozljede mišića propustio je susret s Mađarskom.
 
Portugalski selektor ulogu favorita prepušta Hrvatskoj, ali uzda se u probuđeno samopouzdanje Cristiana Ronalda nakon njegovog dvostrukog poentiranja kontra Mađarske. Ipak, Santosa brinu greške obrane.

- Protiv Hrvatske pogreške nisu dozvoljene. Moramo naći ravnotežu između obrane i napada, jer utakmice u skupini pokazale su da odlazeći naprijed, otraga ostavljamo previše prostora, kaže Santos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.