HRVATSKA - PORTUGAL Kalinić: Ako naši veznjaci dobiju bitku na centru, morali bismo pobijediti

Subota, 25. lipnja 2016. 10:43 Napisao/la  SC

Oba izbornika za dvoboj na raspolaganju imaju sve igrače, Čačiću se nakon ozljede prepona u drugoj utakmici protiv Češke vraća Modrić, dok se Santosu oporavio lijevi bek Raphael Guerreiro

Hrvatska je dobila najtežeg mogućeg protivnika u osmini final Eura. Danas od 21 sat u Lensu su se očekivali Slovačka ili Island, ali zatim je Portugal zabio u 94. minuti Austriji i Hrvatska je dobila Portugal sa jednom od najvećih nogometnih zvijezda današnjice Cristianom Ronaldom.

No, Portugal je pokazao da je ranjiv, a Hrvatska je imala dan odmora više od suparnika. Prednost Hrvatske je što je do šrvg mjestau skupini došla momčadskom igrom, u kojoj nema privilegiranih, dok je s Portugalom posve druga priča. Cristiano Ronaldo je zvijezda momčadi i njemu je sve podređeno. No, iako to nije bio slučaj u prve dvije utakmice, u trećoj je Ronaldo pokazao svoje kvalitete.

Portugalci željni prve pobjede na Euru bit će itekako opasan protivnik. Zadnjih sedam pobjeda u službenim utakmicama ostvarili su s jednim golom razlike, deset službenih utakmica za redom su bez poraza, a svih njihovih sedam posljednjih golova na Europskim prvenstvima zabili su igrači koji će večeras biti pred Subašićevim golom - Ronaldo pet i Nani dva. Ali i Hrvatska je već pokazala kako se igra protiv opasnih i dobrih, nije slučajno prva u skupini, na mjestu koje je osigurala maestralnom pobjedom nad Španjolcima.

- Ne bi se bunili da smo dobili nekog od ostalih, lakših protivnika u osmini finala, ali imamo veliku priliku proći i Portugal. Jedna smo od najboljih momčadi na Euru i ako naši veznjaci dobiju bitku na centru, morali bi pobijediti. Ovaj Euro zadnja je prilika ovoj odličnoj generaciji na nekom velikom natjecanju i biti ćemo upamćeni samo ako ovdje napravimo nešto veliko, poručio je Nikola Kalinić.

Oba izbornika za dvoboj na raspolaganju imaju sve igrače, Čačiću se nakon ozljede prepona u drugoj utakmici protiv Češke vraća Modrić, dok se Santosu oporavio lijevi bek Raphael Guerreiro. Novi igrač Borussije Dortmund zbog ozljede mišića propustio je susret s Mađarskom.
 
Portugalski selektor ulogu favorita prepušta Hrvatskoj, ali uzda se u probuđeno samopouzdanje Cristiana Ronalda nakon njegovog dvostrukog poentiranja kontra Mađarske. Ipak, Santosa brinu greške obrane.

- Protiv Hrvatske pogreške nisu dozvoljene. Moramo naći ravnotežu između obrane i napada, jer utakmice u skupini pokazale su da odlazeći naprijed, otraga ostavljamo previše prostora, kaže Santos.