HRVATSKA - IZRAEL (18) Idealan protivnik za Čačićeve eksperimente u osječkom Gradskom vrtu

Srijeda, 23. ožujka 2016. 12:26 Napisao/la  SC

Prvim okupljanjem ove godine izbornik Ante Čačić počeo selekcionirati igrače koji će putovati u Francusku

Hrvatska nogometna reprezentacija večers (18) u Osijeku igra pripremnu utakmicu protiv Izraela, čime praktično počinju pripreme za nastup u završnici Europskog prvenstva u Francuskoj. Prvim okupljanjem ove godine izbornik Ante Čačić započeo selekcionirati igrače koji će putovati u Francusku.

U tom kontekstu zanimljivo je da Čačić za utakmice protiv Izraela u Gradskom vrtu i protiv Mađarske u subotu u Budimpešti računa na samo 15 igrača i tri vratara. Zbog ozljeda otpali su Marko Pjaca i Ivan Rakitić, dvojica igrača koji su prvotimci, ali izbornik nije nikoga naknadnio pozvao.

- Bilo bi bespredmetno zvati one koji ne bi ozbiljnije participirali u ta dva susreta. Za njih bi to bio čisti gubitak vremena. Bit ćemo pažljivi. Analizirat ćemo stanje svakog pojedinca i tako ćemo mu i dozirati minutažu, rekao je racionalni Čačić.

Druga zanimljivost je da je Čačić najavio utakmicu bez klasičnog lijevog braniča, kao i uigravanje sustava s trojicom stopera:

- Igra s tri centralna braniča nije novost. Iskušali smo to već u Rostovu protiv Rusije, ali je prošlo nezapaženo. Takva nam formacija dopušta igru s dva napadača, a to je nešto o čemu intenzivno razmišljam s obzirom na to da su nam Mandžukić i Kalinić u dobroj formi. Moj je posao na najbolji mogući način iskoristiti igrače čija je forma na visokoj razini. Sada je vrijeme u kojem mogu i moram isprobavati neke zamisli jer samo ćemo na taj način optimalno spremni otići u Francusku, naglašava Čačić.

Reprezentacija Izraela spada u kategoriju protivnika protiv kojega je eksperimentiranje dozvoljeno. Izrale je stigao bez izbornika, atmosfera u reprezentaciji nije dobra, ali motiva protiv Hrvatske sigurno neće faliti.

- Riječ je o reprezentaciji koja je tehnički vrlo dobra s jakom sredinom i kvalitetnim napadačima. Obrana im nije na toj razini i to ćemo pokušati iskoristiti. Uvjeren sam kako će nam biti kvalitetan suparnik protiv kojeg ćemo dobiti odgovore koje tražimo kada je naša igra u pitanju, kaže Čačić.


Hrvatska reprezentacija igra deseti put u Gradskom vrtu, gdje se uvijek dobro osjećala. Izrael peti put gostuje u Hrvatskoj, prvi put u Osijeku. Dosadašnji nastupi na hrvatskom tlu nisu bili sretni za Izraelce, koji su poraženi sva četiri puta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.