HRVATSKA - IZRAEL (18) Idealan protivnik za Čačićeve eksperimente u osječkom Gradskom vrtu

Srijeda, 23. ožujka 2016. 12:26 Napisao/la  SC

Prvim okupljanjem ove godine izbornik Ante Čačić počeo selekcionirati igrače koji će putovati u Francusku

Hrvatska nogometna reprezentacija večers (18) u Osijeku igra pripremnu utakmicu protiv Izraela, čime praktično počinju pripreme za nastup u završnici Europskog prvenstva u Francuskoj. Prvim okupljanjem ove godine izbornik Ante Čačić započeo selekcionirati igrače koji će putovati u Francusku.

U tom kontekstu zanimljivo je da Čačić za utakmice protiv Izraela u Gradskom vrtu i protiv Mađarske u subotu u Budimpešti računa na samo 15 igrača i tri vratara. Zbog ozljeda otpali su Marko Pjaca i Ivan Rakitić, dvojica igrača koji su prvotimci, ali izbornik nije nikoga naknadnio pozvao.

- Bilo bi bespredmetno zvati one koji ne bi ozbiljnije participirali u ta dva susreta. Za njih bi to bio čisti gubitak vremena. Bit ćemo pažljivi. Analizirat ćemo stanje svakog pojedinca i tako ćemo mu i dozirati minutažu, rekao je racionalni Čačić.

Druga zanimljivost je da je Čačić najavio utakmicu bez klasičnog lijevog braniča, kao i uigravanje sustava s trojicom stopera:

- Igra s tri centralna braniča nije novost. Iskušali smo to već u Rostovu protiv Rusije, ali je prošlo nezapaženo. Takva nam formacija dopušta igru s dva napadača, a to je nešto o čemu intenzivno razmišljam s obzirom na to da su nam Mandžukić i Kalinić u dobroj formi. Moj je posao na najbolji mogući način iskoristiti igrače čija je forma na visokoj razini. Sada je vrijeme u kojem mogu i moram isprobavati neke zamisli jer samo ćemo na taj način optimalno spremni otići u Francusku, naglašava Čačić.

Reprezentacija Izraela spada u kategoriju protivnika protiv kojega je eksperimentiranje dozvoljeno. Izrale je stigao bez izbornika, atmosfera u reprezentaciji nije dobra, ali motiva protiv Hrvatske sigurno neće faliti.

- Riječ je o reprezentaciji koja je tehnički vrlo dobra s jakom sredinom i kvalitetnim napadačima. Obrana im nije na toj razini i to ćemo pokušati iskoristiti. Uvjeren sam kako će nam biti kvalitetan suparnik protiv kojeg ćemo dobiti odgovore koje tražimo kada je naša igra u pitanju, kaže Čačić.


Hrvatska reprezentacija igra deseti put u Gradskom vrtu, gdje se uvijek dobro osjećala. Izrael peti put gostuje u Hrvatskoj, prvi put u Osijeku. Dosadašnji nastupi na hrvatskom tlu nisu bili sretni za Izraelce, koji su poraženi sva četiri puta.