Hrvatska - BiH: Davor Šuker dogovara prijateljsku utakmica na neutralnom terenu

Srijeda, 18. ožujka 2015. 17:17 Napisao/la  SC

 Jedna od opcija je da odigramo na neutralnom terenu, u nekoj od zemalja zapadne Evrope gdje ima puno iseljenika iz Hrvatske i BiH, kaže Ivan Beus, potpredsjednik Nogometnog saveza BiH


Fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske uskoro bi mogle odigrati novu prijateljsku utakmicu, treću po redu od nezavisnosti ovih zemalja.

- Prilikom nedavne posjete Davora Šukera dogovarali smo novu prijateljsku utakmice naših A reprezentacija. Razmatrali smo više mogućnosti oko grada u kojemu bi utakmica mogla biti odigrana. Jedna od opcija je da odigramo na neutralnom terenu, u nekoj od zemalja zapadne Evrope gdje ima puno iseljenika iz Hrvatske i BiH. Na taj način stadion bio bi ispunjen do posljednjeg mjesta i naši savezima mogli bi inkasirati značajne sume novca, rekao je Ivan Beus, potpredsjednik Nogometnog saveza BiH.

Prvi prijateljski susret Hrvatska i BiH igrale su u Zagrebu 17. travnja 2002. godine, kada su Ivica Olić i Davor Šuker bili strijelci u pobjedi Hrvatske od 2:0. Druga utakmica odigrana je u Sarajevu 22. kolovoza 2007. godine, Hrvatska je pobijedila rezultatoma 5:3. Pogotke su postignuli Darijo Srna (2), Niko Kovač (2) i Eduardo.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998 Hrvatska je dvaput pobijedila Bih. Prvo rezultatom 4:1 u Bologni, gdje je BiH bila domaćin 8. listopada 1996. godine, a zatim u Zagrebu 6. rujna 1997. godine, kada je Hrvatska jedva pobijedila rezultatom 3:2 pogotkom Zvonimira Bobana u 79. minutu.

Hrvatska i BiH odigrali su ukupno četiri utakmice, Hrvatska je ostvarila četiri pobjede uz gol-razliku 14:6. Današnja reprezentacija BiH ima pravc očekivati prvi pozitivan rezultat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.