Hrvatska - BiH: Davor Šuker dogovara prijateljsku utakmica na neutralnom terenu

Srijeda, 18. ožujka 2015. 17:17 Napisao/la  SC

 Jedna od opcija je da odigramo na neutralnom terenu, u nekoj od zemalja zapadne Evrope gdje ima puno iseljenika iz Hrvatske i BiH, kaže Ivan Beus, potpredsjednik Nogometnog saveza BiH


Fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske uskoro bi mogle odigrati novu prijateljsku utakmicu, treću po redu od nezavisnosti ovih zemalja.

- Prilikom nedavne posjete Davora Šukera dogovarali smo novu prijateljsku utakmice naših A reprezentacija. Razmatrali smo više mogućnosti oko grada u kojemu bi utakmica mogla biti odigrana. Jedna od opcija je da odigramo na neutralnom terenu, u nekoj od zemalja zapadne Evrope gdje ima puno iseljenika iz Hrvatske i BiH. Na taj način stadion bio bi ispunjen do posljednjeg mjesta i naši savezima mogli bi inkasirati značajne sume novca, rekao je Ivan Beus, potpredsjednik Nogometnog saveza BiH.

Prvi prijateljski susret Hrvatska i BiH igrale su u Zagrebu 17. travnja 2002. godine, kada su Ivica Olić i Davor Šuker bili strijelci u pobjedi Hrvatske od 2:0. Druga utakmica odigrana je u Sarajevu 22. kolovoza 2007. godine, Hrvatska je pobijedila rezultatoma 5:3. Pogotke su postignuli Darijo Srna (2), Niko Kovač (2) i Eduardo.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998 Hrvatska je dvaput pobijedila Bih. Prvo rezultatom 4:1 u Bologni, gdje je BiH bila domaćin 8. listopada 1996. godine, a zatim u Zagrebu 6. rujna 1997. godine, kada je Hrvatska jedva pobijedila rezultatom 3:2 pogotkom Zvonimira Bobana u 79. minutu.

Hrvatska i BiH odigrali su ukupno četiri utakmice, Hrvatska je ostvarila četiri pobjede uz gol-razliku 14:6. Današnja reprezentacija BiH ima pravc očekivati prvi pozitivan rezultat.