FIFA odlučila: Šimuniću čak 10 utakmice suspenzije, Mandžukić propušta utakmicu protiv Brazila

Ponedjeljak, 16. prosinca 2013. 18:54 Napisao/la  SC

Šimunić tijekom suspenzije ne smije ući u prostor nogometnog stadiona, povrh svega mora platiti 30 tisuća švicarskih franaka

Josip Šimunić  kažnjen je s 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju! FIFA je drastičnu kaznu odredila zbog proustaškog pozdrava "Za dom"  nakon utakmice s Islandom početkom studenog! Ne samo da ne smije igrati, nego ne smije ući u prostor nogometnog stadiona tijekom trajanja suspenzije. Povrh svega, Šimunić mora platiti 30 tisuća švicarskih franaka.


Mario Mandžukić neće igrati prvu utakmicu protiv Brazila na SP-,  zbog grubog prekršaja i crvenog kartona na utakmici s Islandom u Zagrebu Mandžukić je kažnjen najblažom mogućom kaznom.

Uz kazne Šimuniću i Mandžukiću, FIFA je kaznila HNS sa 70.000 švicarskih franaka.

- Šokirani smo kaznom Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

- Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.