FIFA odlučila: Šimuniću čak 10 utakmice suspenzije, Mandžukić propušta utakmicu protiv Brazila

Ponedjeljak, 16. prosinca 2013. 18:54 Napisao/la  SC

Šimunić tijekom suspenzije ne smije ući u prostor nogometnog stadiona, povrh svega mora platiti 30 tisuća švicarskih franaka

Josip Šimunić  kažnjen je s 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju! FIFA je drastičnu kaznu odredila zbog proustaškog pozdrava "Za dom"  nakon utakmice s Islandom početkom studenog! Ne samo da ne smije igrati, nego ne smije ući u prostor nogometnog stadiona tijekom trajanja suspenzije. Povrh svega, Šimunić mora platiti 30 tisuća švicarskih franaka.


Mario Mandžukić neće igrati prvu utakmicu protiv Brazila na SP-,  zbog grubog prekršaja i crvenog kartona na utakmici s Islandom u Zagrebu Mandžukić je kažnjen najblažom mogućom kaznom.

Uz kazne Šimuniću i Mandžukiću, FIFA je kaznila HNS sa 70.000 švicarskih franaka.

- Šokirani smo kaznom Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

- Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.