EURO 2016: Vicente del Bosque: Hrvatska reprezentacija među najjačima je na turniru

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 09:28 Napisao/la  SC

 Skupina uistinu teška, a o snazi iste dovoljno govori da smo iz svake jakosne skupine dobili najjačeg protivnika, kaže Davor Šuker


Po završetku ždrijeba europske smotre predsjednik HNS-a Davor Šuker smatra da Hrvatska nije imala naklonjeni ždrijeb:

- Skupina uistinu teška, a o snazi iste dovoljno govori da smo iz svake jakosne skupine dobili najjačeg protivnika. Međutim, uživat ćemo u svakoj utakmici u Francuskoj, u ovom festivalu nogometa. Drago mi je što smo za nositelja skupine dobili baš moje prijatelje Španjolce. Sve u svemu, mogu reći da će već sam nastup u ovako snažnoj skupini biti pravo malo finale za Hrvatsku, Tursku i Češku, pored Španjolaca koji su kao aktualni europski prvaci u blagoj prednosti, rekao je predsjednik Davor Šuker.

- Izvukli smo dvije momčadi koje su izbacile Nizozemsku u kvalifikacijama, Češku i Tursku. Osim toga, dobili smo i Hrvatsku koja je vrlo jaka, po mom mišljenju i među najjačima na turniru. Imaju izvrsne igrače i bit će nam vrlo teško. No, izazov nam je pokušati osvojiti EP treći put zaredom, to bi bilo fantastično za naš nogomet, rekao je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

- Nema potrebe puno pričati o Španjolskoj, to je momčad sastavljena od zvijezda. Svi znaju za češke kvalitete, a Hrvati su nam suparnici i u kvalifikacijama za SP 2018. godine te ćemo se međusobno testirati već u Francuskoj. Imam povjerenja u svoje igrače, mislim da možemo do zanimljivog rezultata idućeg ljeta, uz prezentaciju novih, mladih igrača. Nikog se ne bojimo i uživat ćemo u svom nogometu, izjavio je turski izbornik Fatih Terim.

- Španjolska je, očito, vrlo zahtjevan protivnik i jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Nipošto ih nisam htio u skupini, ali nisam htio ni Nizozemce u kvalifikacijama pa smo se znali nositi s time. Španjolska će nam biti veliki motiv, a Tursku dobrom poznajemo s obzirom na njihovu pobjedu u Pragu, odnosno našu u Istanbulu. Hrvatska ima sjajne igrače u velikim klubovima, a pred nama je mnogo posla, moramo analizirati kako su Španjolska i Hrvatska igrali u kvalifikacijama i skupiti informacije, naglasio je češki izbornik Pavel Vrba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.