EURO 2016: Vicente del Bosque: Hrvatska reprezentacija među najjačima je na turniru

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 09:28 Napisao/la  SC

 Skupina uistinu teška, a o snazi iste dovoljno govori da smo iz svake jakosne skupine dobili najjačeg protivnika, kaže Davor Šuker


Po završetku ždrijeba europske smotre predsjednik HNS-a Davor Šuker smatra da Hrvatska nije imala naklonjeni ždrijeb:

- Skupina uistinu teška, a o snazi iste dovoljno govori da smo iz svake jakosne skupine dobili najjačeg protivnika. Međutim, uživat ćemo u svakoj utakmici u Francuskoj, u ovom festivalu nogometa. Drago mi je što smo za nositelja skupine dobili baš moje prijatelje Španjolce. Sve u svemu, mogu reći da će već sam nastup u ovako snažnoj skupini biti pravo malo finale za Hrvatsku, Tursku i Češku, pored Španjolaca koji su kao aktualni europski prvaci u blagoj prednosti, rekao je predsjednik Davor Šuker.

- Izvukli smo dvije momčadi koje su izbacile Nizozemsku u kvalifikacijama, Češku i Tursku. Osim toga, dobili smo i Hrvatsku koja je vrlo jaka, po mom mišljenju i među najjačima na turniru. Imaju izvrsne igrače i bit će nam vrlo teško. No, izazov nam je pokušati osvojiti EP treći put zaredom, to bi bilo fantastično za naš nogomet, rekao je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

- Nema potrebe puno pričati o Španjolskoj, to je momčad sastavljena od zvijezda. Svi znaju za češke kvalitete, a Hrvati su nam suparnici i u kvalifikacijama za SP 2018. godine te ćemo se međusobno testirati već u Francuskoj. Imam povjerenja u svoje igrače, mislim da možemo do zanimljivog rezultata idućeg ljeta, uz prezentaciju novih, mladih igrača. Nikog se ne bojimo i uživat ćemo u svom nogometu, izjavio je turski izbornik Fatih Terim.

- Španjolska je, očito, vrlo zahtjevan protivnik i jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Nipošto ih nisam htio u skupini, ali nisam htio ni Nizozemce u kvalifikacijama pa smo se znali nositi s time. Španjolska će nam biti veliki motiv, a Tursku dobrom poznajemo s obzirom na njihovu pobjedu u Pragu, odnosno našu u Istanbulu. Hrvatska ima sjajne igrače u velikim klubovima, a pred nama je mnogo posla, moramo analizirati kako su Španjolska i Hrvatska igrali u kvalifikacijama i skupiti informacije, naglasio je češki izbornik Pavel Vrba.