POPIS ZA ŠVICARSKU

Kneževiću, Vukušiću, Maloči i Kovačiću poziv

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 12:39 Napisao/la  Ivan Jelić

Na popisu nema Sammira i Križanca, koji su se spominjali kao sigurni odabir. Igor Štimac u Splitu predstavio stručni stožer

Izbornik Igor Štimac održao je konferenciju za novinare na Poljudu na kojoj je predstavio stručni stožer i obznanio popis kandidata za prijateljski susret protiv Švicarske, koji se 15. kolovoza igra na Gradskom stadionu u Splitu.

Štimčev popis
Igor Štimac objavio je popis za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, popis nudi nekoliko iznenađenja poput Kneževića, Kovačića, Vukušića i Maloče. Na popisu su: Pletikosa, Subašić, Ćorluka, Strinić, Srna, Schildenfeld, Vida, Maloča, Knežević, Vukojević, Pranjić, Rakitić, Perišić, Modrić, Kranjčar, Badelj, Olić, Mandžukić, Eduardo, Iličević, Jelavić, Vukušić, Kovačić

  - Alen Bokšić će brinuti o formi napadača, Krunoslav Jurčić o radu veznih igrača i zajedno sa mnom odlučivati o taktici, Igor Tudor zadužen je za obrambene igrače dok će Tomislav Rogić biti zadužen za rad s vratarima, pojasnio je Štimac uloge u stručnom stožeru.

Vrbnjakov povratak
U reprezentaciju se vraća fizioterapeut Tomislav Vrbnjak, koji je bio s reprezentacijom na EP 1996 i SP 1998. Vrbnjak će oformiti stožer fizioterapeuta

 

 Proteklih dana po medijima su se provlačila mnogobrojna imena koja su trebala dobiti reprezentativni pozive, pozivanje stopera Rijeke Darija Kneževića najveće je iznenađenje:

 - Locirali smo problem kojeg imamo na stoperskim pozicijama, taj problem pokušat ćemo ublažiti s Kneževićem koji ima pet godina iskustva igranja u talijanskoj ligi, te s mladim Maločom. Lovren je ozlijeđen, sigurno je da ćemo biti puno jači kada se on vrati, objasnio je Štimac pozivanje novih stopera.

Sammira mimo očekivanja nema na popisu:

Bokšićev novi početak
- Čast mi je što me je izbornik Štimac pozvao da budem član njegovog stožera. Za mene je ovo jedan novi početak. Cilj je poznat, plasman da SP u Brazilu, ali tamo ne želimo biti samo sudionik, želja nam je napraviti puno više. Mi smo u izuzetno komfornoj situaciji što se tiče napadačkog dijela momčadi, kazao je Bokšić.

- U stručnom stožeru svi isto mislimo, Sammir je iznimno kvalitetan igrač, koji je proteklih godina daleko najbolji igrač u hrvatskoj ligi. Obavio sam razgovor s njim i kazao mu svoje mišljenje. Samo o njemu ovisi kada će dobiti reprezentativni poziv, kazao je Štimac.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.