POPIS ZA ŠVICARSKU

Kneževiću, Vukušiću, Maloči i Kovačiću poziv

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 12:39 Napisao/la  Ivan Jelić

Na popisu nema Sammira i Križanca, koji su se spominjali kao sigurni odabir. Igor Štimac u Splitu predstavio stručni stožer

Izbornik Igor Štimac održao je konferenciju za novinare na Poljudu na kojoj je predstavio stručni stožer i obznanio popis kandidata za prijateljski susret protiv Švicarske, koji se 15. kolovoza igra na Gradskom stadionu u Splitu.

Štimčev popis
Igor Štimac objavio je popis za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, popis nudi nekoliko iznenađenja poput Kneževića, Kovačića, Vukušića i Maloče. Na popisu su: Pletikosa, Subašić, Ćorluka, Strinić, Srna, Schildenfeld, Vida, Maloča, Knežević, Vukojević, Pranjić, Rakitić, Perišić, Modrić, Kranjčar, Badelj, Olić, Mandžukić, Eduardo, Iličević, Jelavić, Vukušić, Kovačić

  - Alen Bokšić će brinuti o formi napadača, Krunoslav Jurčić o radu veznih igrača i zajedno sa mnom odlučivati o taktici, Igor Tudor zadužen je za obrambene igrače dok će Tomislav Rogić biti zadužen za rad s vratarima, pojasnio je Štimac uloge u stručnom stožeru.

Vrbnjakov povratak
U reprezentaciju se vraća fizioterapeut Tomislav Vrbnjak, koji je bio s reprezentacijom na EP 1996 i SP 1998. Vrbnjak će oformiti stožer fizioterapeuta

 

 Proteklih dana po medijima su se provlačila mnogobrojna imena koja su trebala dobiti reprezentativni pozive, pozivanje stopera Rijeke Darija Kneževića najveće je iznenađenje:

 - Locirali smo problem kojeg imamo na stoperskim pozicijama, taj problem pokušat ćemo ublažiti s Kneževićem koji ima pet godina iskustva igranja u talijanskoj ligi, te s mladim Maločom. Lovren je ozlijeđen, sigurno je da ćemo biti puno jači kada se on vrati, objasnio je Štimac pozivanje novih stopera.

Sammira mimo očekivanja nema na popisu:

Bokšićev novi početak
- Čast mi je što me je izbornik Štimac pozvao da budem član njegovog stožera. Za mene je ovo jedan novi početak. Cilj je poznat, plasman da SP u Brazilu, ali tamo ne želimo biti samo sudionik, želja nam je napraviti puno više. Mi smo u izuzetno komfornoj situaciji što se tiče napadačkog dijela momčadi, kazao je Bokšić.

- U stručnom stožeru svi isto mislimo, Sammir je iznimno kvalitetan igrač, koji je proteklih godina daleko najbolji igrač u hrvatskoj ligi. Obavio sam razgovor s njim i kazao mu svoje mišljenje. Samo o njemu ovisi kada će dobiti reprezentativni poziv, kazao je Štimac.