Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader: Želimo kamp HNS-a na Makarskoj rivijeri

Četvrtak, 12. srpnja 2012. 14:46 Napisao/la  Ivan Jelić

Savez  od UEFA-e  ima 5 milijuna eura za izgradnju kampa koje bi bilo šteta ne iskoristiti na najbolji mogući način, objasnio je splitsko-dalmatinski župan

U središtu Splitsko-dalmatinske županije održana je zanimljiv press konferencija na temu izgradnje kampa HNS-a koju je najavio novi prvi čovjek Saveza Davor Šuker. Na druženju s novinarima su bili splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, gradonačelnik Makarske Marko Ožić-Bebek i načelnik Baške Vode Josip Roščić.

- "Zbogom Antalya, dobro došli u Dalmaciju", naš je slogan u svezi izgradnje kampa HNS-a kojeg je najavio predsjednik Davor Šuker. Dalmacija ima sve što je potrebno za izgradnju nogometnog kampa u kojem neće trenirati samo reprezentacija nego i klubovi diljem Europe. Imamo pripremljen plan i program izgradnje kampa koji bi bio smješten na Makarskoj rivijeri za kojeg ćemo za koji dan predočiti predsjedniku Saveza Davoru Šukeru. Savez od Od UEFA-e ima pet  milijuna eura za izgradnju kampa koje bi bilo šteta ne iskoristiti na najbolji mogući način. Mi smo spremni pomoći u izgradnji 30-tak terena. Još davne 1999. godine bivšeg predsjednika Saveza Vlatka Markovića i generalnog tajnika Zorislava Srebrića upoznali smo sa našom željom. Ništa se nažalost nije promijenilo, kazao je župan Ante Sanader .

Gradonačelnik Makarske Makrko Ožić-Bebek je dometnuo:

- U bivšoj državi klubovi iz cijele Europe dolazili su na pripreme u Makarsku. Sada smo izgradili novi travnati i umjetni nogometni teren, dvoranu u kojoj su se u nekoliko navrata pripremali naši najbolji rukometaši, bazen. Mislim, točnije uvjeren sam da nigdje u Hrvatskoj ne postoje bolji klimatski uvjeti za pripremu vrhunskih sportaša, prije svega nogometaša.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.