Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader: Želimo kamp HNS-a na Makarskoj rivijeri

Četvrtak, 12. srpnja 2012. 14:46 Napisao/la  Ivan Jelić

Savez  od UEFA-e  ima 5 milijuna eura za izgradnju kampa koje bi bilo šteta ne iskoristiti na najbolji mogući način, objasnio je splitsko-dalmatinski župan

U središtu Splitsko-dalmatinske županije održana je zanimljiv press konferencija na temu izgradnje kampa HNS-a koju je najavio novi prvi čovjek Saveza Davor Šuker. Na druženju s novinarima su bili splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, gradonačelnik Makarske Marko Ožić-Bebek i načelnik Baške Vode Josip Roščić.

- "Zbogom Antalya, dobro došli u Dalmaciju", naš je slogan u svezi izgradnje kampa HNS-a kojeg je najavio predsjednik Davor Šuker. Dalmacija ima sve što je potrebno za izgradnju nogometnog kampa u kojem neće trenirati samo reprezentacija nego i klubovi diljem Europe. Imamo pripremljen plan i program izgradnje kampa koji bi bio smješten na Makarskoj rivijeri za kojeg ćemo za koji dan predočiti predsjedniku Saveza Davoru Šukeru. Savez od Od UEFA-e ima pet  milijuna eura za izgradnju kampa koje bi bilo šteta ne iskoristiti na najbolji mogući način. Mi smo spremni pomoći u izgradnji 30-tak terena. Još davne 1999. godine bivšeg predsjednika Saveza Vlatka Markovića i generalnog tajnika Zorislava Srebrića upoznali smo sa našom željom. Ništa se nažalost nije promijenilo, kazao je župan Ante Sanader .

Gradonačelnik Makarske Makrko Ožić-Bebek je dometnuo:

- U bivšoj državi klubovi iz cijele Europe dolazili su na pripreme u Makarsku. Sada smo izgradili novi travnati i umjetni nogometni teren, dvoranu u kojoj su se u nekoliko navrata pripremali naši najbolji rukometaši, bazen. Mislim, točnije uvjeren sam da nigdje u Hrvatskoj ne postoje bolji klimatski uvjeti za pripremu vrhunskih sportaša, prije svega nogometaša.