MAXTV PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Split u gradskom derbiju

Subota, 08. veljače 2014. 19:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 21. kola: Split - Hajduk 1:2. Mario Pašalić donio je pobjedu Hajduku dvama pogocima (83, 88) u završnici

MAXtv Prva liga – 21. kolo

SPLIT – HAJDUK 1:2

Parko mladeži. Gledatelja: 4000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Glavina (72), 1:1 Pašalić (83), 1:2 Pašalić (88)

Žuti kartoni: Vojnović Erceg, Rugašević (Split), Vršajević, Pašalić, Bradarić, Sušić (Hajduk)

SPLIT: Vuković, Ibriks, Križanac (78 Radeljić), Glumac, Rugašević, Vojnović, Vidović (78 Radeljić), Glavina, Belle, Erceg, Bilić (61 Roce)

 

HAJDUK: Stipica, Vršajević, Maloča, Milanović, Milić, Sušić (74 Bašić), Bradarić, Andrijašević (73 Bukva), Kouassi, Pašalić, Maglica (90+1 Nižić)

Nogometaši Hajduka pobijedili su Split dvama pogocima Marija Pašalića u završnici utakmice. Dojam je da je Hajduk pobijedio na uobičajeni način, iskazavši mentalnu stabilnost u prijelomnim trenucima utakmice. Do zadnjih petnaestak minuta Hajduk ničime nije slutio pobjedu. A onda je u 78. minuti izašao Križanac, obrana Splita izgubila je čvrste konture i Hajduk je u silovitom naletu preokrenuo rezultat.

U 83. minuti Pašalić je uz dosta sreće došao u situaciju za prizemni udarac kroz noge Rugaševiću, Vuković je bio nemoćan – 1:1. U 88. minuti Bašić je ubacio zdesna, lopta se u odbila od bloka i u laganom luku doletjela do druge vratnice, gdje se Pašalić samo naklonio za 1:2.

U 72. minuti činilo se da je Split konačno uzeo ponuđeno. Križanac je ubacio iz slobodnog udarca, zaboravljeni Glavina sam je ispred Stipice glavom loptu skrenuo u mrežu – 1:0. Split je više nego zasluženo poveo s obzirom na prikazano u prvih sat vremena. Štoviše, Erceg u 64. minuti nije iskoristio kazneni udarac, pričuvi vratar Stipica pročitao je njegovu namjeru i obranio udarac.

Malo se nogometa igralo u prvom dijelu. Dojam je da su obje momčadi u utakmicu ušle bez naglašenih ambicija, izostala je agresivnost koja je obilježje snažnih momčadi. Suzdržani nogomet nije ostavljao mnogo mogućnosti u napadu, ni jedan vratar u prvom dijelu nije bio u kritičnoj situaciji. U 39. minuti Koaussi je istrčao pred Vukovića, ali je ne tako odlučno da vratar Splita ne bi pravodobno otklonio opasnost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.