MAXTV PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Split u gradskom derbiju

Subota, 08. veljače 2014. 19:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 21. kola: Split - Hajduk 1:2. Mario Pašalić donio je pobjedu Hajduku dvama pogocima (83, 88) u završnici

MAXtv Prva liga – 21. kolo

SPLIT – HAJDUK 1:2

Parko mladeži. Gledatelja: 4000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Glavina (72), 1:1 Pašalić (83), 1:2 Pašalić (88)

Žuti kartoni: Vojnović Erceg, Rugašević (Split), Vršajević, Pašalić, Bradarić, Sušić (Hajduk)

SPLIT: Vuković, Ibriks, Križanac (78 Radeljić), Glumac, Rugašević, Vojnović, Vidović (78 Radeljić), Glavina, Belle, Erceg, Bilić (61 Roce)

 

HAJDUK: Stipica, Vršajević, Maloča, Milanović, Milić, Sušić (74 Bašić), Bradarić, Andrijašević (73 Bukva), Kouassi, Pašalić, Maglica (90+1 Nižić)

Nogometaši Hajduka pobijedili su Split dvama pogocima Marija Pašalića u završnici utakmice. Dojam je da je Hajduk pobijedio na uobičajeni način, iskazavši mentalnu stabilnost u prijelomnim trenucima utakmice. Do zadnjih petnaestak minuta Hajduk ničime nije slutio pobjedu. A onda je u 78. minuti izašao Križanac, obrana Splita izgubila je čvrste konture i Hajduk je u silovitom naletu preokrenuo rezultat.

U 83. minuti Pašalić je uz dosta sreće došao u situaciju za prizemni udarac kroz noge Rugaševiću, Vuković je bio nemoćan – 1:1. U 88. minuti Bašić je ubacio zdesna, lopta se u odbila od bloka i u laganom luku doletjela do druge vratnice, gdje se Pašalić samo naklonio za 1:2.

U 72. minuti činilo se da je Split konačno uzeo ponuđeno. Križanac je ubacio iz slobodnog udarca, zaboravljeni Glavina sam je ispred Stipice glavom loptu skrenuo u mrežu – 1:0. Split je više nego zasluženo poveo s obzirom na prikazano u prvih sat vremena. Štoviše, Erceg u 64. minuti nije iskoristio kazneni udarac, pričuvi vratar Stipica pročitao je njegovu namjeru i obranio udarac.

Malo se nogometa igralo u prvom dijelu. Dojam je da su obje momčadi u utakmicu ušle bez naglašenih ambicija, izostala je agresivnost koja je obilježje snažnih momčadi. Suzdržani nogomet nije ostavljao mnogo mogućnosti u napadu, ni jedan vratar u prvom dijelu nije bio u kritičnoj situaciji. U 39. minuti Koaussi je istrčao pred Vukovića, ali je ne tako odlučno da vratar Splita ne bi pravodobno otklonio opasnost.