Hajduk od Grada Splita traži 21 milijun kuna za održavanje stadiona u iduće tri godine

Subota, 15. prosinca 2012. 12:28 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je dobio stadion u koncesiju na 30 godina. Grad Split nema novaca za uređenje poljudske ljepotice, koja već godinama vapi za temeljitom rekonstrukcijom

Hajduk je od Grada Splita u procesu preoblikovanja u športsko dioničarsko društvo dobio gradski stadion u koncesiju na 30 godina. Poljudski stadion izgrađen je za potrebe održavanja Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine, u derutnom je stanju i samo naoko izgleda kao nogometna ljepotica.

Novi voditelj klupske logistike Jakša Radnić, nakon što je pregledao cijeli stadion, poslao je gradonačelniku Željku Kerumu pismo u kojemu za trogodišnje razdoblje od gradskih vlasti traži 21 milijun kuna kako bi se sanirali problemi. Prije svega treba popraviti krovnu konstrukciju i napraviti stručnu ekspertizu statike stadiona. Budući da UEFA neće više dopustiti da se europske utakmice igraju bez brojača, Radnić u pismu traži 8 milijuna kuna za tu namjenu i još 5 milijuna za novo ozvučenje.

Kada su primili pismo iz Hajduka, u Banovini su se uhvatili za glave. Grad Split nema novaca za uređenje poljudske ljepotice, koja već godinama vapi za temeljitom rekonstrukcijom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.