Hajduk od Grada Splita traži 21 milijun kuna za održavanje stadiona u iduće tri godine

Subota, 15. prosinca 2012. 12:28 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je dobio stadion u koncesiju na 30 godina. Grad Split nema novaca za uređenje poljudske ljepotice, koja već godinama vapi za temeljitom rekonstrukcijom

Hajduk je od Grada Splita u procesu preoblikovanja u športsko dioničarsko društvo dobio gradski stadion u koncesiju na 30 godina. Poljudski stadion izgrađen je za potrebe održavanja Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine, u derutnom je stanju i samo naoko izgleda kao nogometna ljepotica.

Novi voditelj klupske logistike Jakša Radnić, nakon što je pregledao cijeli stadion, poslao je gradonačelniku Željku Kerumu pismo u kojemu za trogodišnje razdoblje od gradskih vlasti traži 21 milijun kuna kako bi se sanirali problemi. Prije svega treba popraviti krovnu konstrukciju i napraviti stručnu ekspertizu statike stadiona. Budući da UEFA neće više dopustiti da se europske utakmice igraju bez brojača, Radnić u pismu traži 8 milijuna kuna za tu namjenu i još 5 milijuna za novo ozvučenje.

Kada su primili pismo iz Hajduka, u Banovini su se uhvatili za glave. Grad Split nema novaca za uređenje poljudske ljepotice, koja već godinama vapi za temeljitom rekonstrukcijom.