Stanko Poklepović, trener Hajduka: U ovakvoj utakmici odlučuje duh, a Dinamo to nema!

Petak, 13. ožujka 2015. 13:36 Napisao/la  Ivan Jelić

Barba Luka Kaliterna je rekao: Kad se braniš, skupiš se kao spužva, a raspršiš se kada napadaš, slikovito je Poklepović najavio taktički pristup 


Stanko Poklepović je izašao pred novinare koji su došli u nezapamćeno velikom broju uoči subotnjeg derbija Hajduka i Dinama na Poljudu:

- Sraz je uvijek povijesno značajan i davati dodatne epitete nije potrebno. Drago mi je da susret pada u ovo vrijeme proljeća. Hajduk je u svojoj povijesti uvijek imao duh, i mi sutra moramo imati taj duh, to je nešto posebno, osobito ako taj duh bude interpretiran kroz zajedništvo, u kombinaciji s gledalištem. Dinamo ima pojedince koji su možda jači, u nas su odreda osnovnoškolci i srednjoškolci. Nisu oni policajci s pendrekom i brkovima. Moram pitati Vukasa detaljnije o Dinamu. Igraju klasičnu formaciju, a znam kako su dobra momčad. Odličan trener ih vodi, 20 bodova su ispred Hajduka, jaki su, ali u ovakvom srazu odlučujući je duh, a oni to nemaju. Taj duh je nepoznanica koja je ugrađena u ime Hajduka, još od vremena Vukasa, Kaliterne, Šurjaka, Jerkovića i to je naša prednost, kaže Poklepović.

Publika će, kao i uvijek na Poljudu, igrati važnu ulogu:

- Želio bih da publika bude u najboljem izdanju. Ne bojim se za igrače, neće izgubiti glavu, jer su dobro ustrojeni, a naravno kako će neka tehnička greška biti. Tražit ću kulturu igre, faula, duela, i kulturu publike, neka ih dođe i preko 50 tisuća, ali neka budu pristojni i kulturni, govori Špaco.

Strateg 'bijelih' je na sebi svojstven način iznio i neke taktičke detalje:

- Barba Luka Kaliterna je rekao: Kad se braniš, skupiš se kao spužva, a raspršiš se kada napadaš. Nedostajat će Gotal i Maglicu, njih dvoje su pravi napadači. Što se tiče Milevskog, on je član ove momčadi, ali vođa nije, jer je vođa odstraga, a ne od sprijeda. Milevski može samo završavati ono što mu mi donesemo. Uvijek je dobro ne izgubiti, ali mi težimo najvećem mogućem, a to često može biti iluzija. Najviše moguće u datom trenutku može biti i poraz. Ništa me ne muči, osjećam se ugodno. S obzirom kako smo sve pretpostavke riješili, smatram ako se 30 posto napravi od onog što tražim od igrača dogodit će se dobar rezultat, zaključuje Poklepović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.