Hajdučka posla: Prodaja igrača važnija od rezultata momčadi u nastavku prvenstva

Nedjelja, 04. siječnja 2015. 14:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Na prodaju su svi igrači, od reprezentativnog vratara Lovre Kalinića do onih najmlađih, Nikole Vlašića i Andrije Balića, koje već ove zime u svoje redove žele dovesti mnogi europski klubovi

U zimskom prijelaznom roku glavni prioritet čelnika Hajduka je prodati što više igrača kako bi možebitnom prodajom spasili klub od odlaska u stečaj, odnosno, da u drugi dio prvenstvene sezone uđu bez financijskog stresa. To je u ovom trenutku puno važnije od rezultata. Dinamo i Rijeka bodovno su podosta odmaknuli, pa bijele čeka borba sa Zagrebom i Lokomotivom za treću poziciju koja vodi u kvalifikacije Europske lige. Splićani imaju priliku kroz Kup izborti Europu.

Na prodaju su svi igrači, od reprezentativnog vratara Lovre Kalinića do onih najmlađih, Nikole Vlašića i Andrije Balića, koje već ove zime u svoje redove žele dovesti mnogi europski klubovi. Klub su već napustili Antonio Milić, koji je postao novi član belgijskog prvoligaša Oostendea, i Temurkhuja Abdukholikov.

U prvim danima 2015. godine Poljud bi mogao napustiti Tin-Sven Sušić, navodno je sve dogovoreno oko transfera u Inter. Hajduk bi trebao dobiti 5 milijuna eura odštete od čega 70 posto, odnosno 3,5 milijuna eura pripada klubu, a 1,5 milijuna eura pripada igraču. Sušić bi proljetni dio trebao igrati na posudbi u Hajduku, klub bi u međuvremenu dobio prvu ratu u iznosu od 750.000 eura. Preostali dio Inter bi trebao platiti u dvije rate tijekom 2015. godine.

Filip Bradarić u posebnom je izlogu, za njega su zanimanje iskazali Bordeaux, Saint-Etienne, Borussia (D)... Hajduk traži 1,3 milijuna eura. Stoper Goran Milović na meti je Anderlechta, Avdija Vršajević mi mogao karijeru nastaviti u Turskoj. Predsjednik kluba Marin Brbić nalazi se u Španjolskoj, gdje pokušava pronaći klub za kapetana Marija Maloču.

Bijeli razmišljaju o novim igračima, posebice ako Sušić i Bradarić odu. Hajduk će pokušati dovesti dvojicu igrača Lokomotive, 21-godišnje veznog igrača Domagoja Pavičića, koji je odigrao svih 19 prvenstvenih utakmica za Lokose i postigao 9 golova, te 25-godišnjeg veznog igrača Damira Šovšića, koji je u 16 nastupa zabio 3 gola. Splićanima je zanimljiv 21-godišnji Petar Brlek, vezni igrač Slaven Belupa.

Zimski prijelazni rok je tek počeo...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.