Hajdučka posla: Prodaja igrača važnija od rezultata momčadi u nastavku prvenstva

Nedjelja, 04. siječnja 2015. 14:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Na prodaju su svi igrači, od reprezentativnog vratara Lovre Kalinića do onih najmlađih, Nikole Vlašića i Andrije Balića, koje već ove zime u svoje redove žele dovesti mnogi europski klubovi

U zimskom prijelaznom roku glavni prioritet čelnika Hajduka je prodati što više igrača kako bi možebitnom prodajom spasili klub od odlaska u stečaj, odnosno, da u drugi dio prvenstvene sezone uđu bez financijskog stresa. To je u ovom trenutku puno važnije od rezultata. Dinamo i Rijeka bodovno su podosta odmaknuli, pa bijele čeka borba sa Zagrebom i Lokomotivom za treću poziciju koja vodi u kvalifikacije Europske lige. Splićani imaju priliku kroz Kup izborti Europu.

Na prodaju su svi igrači, od reprezentativnog vratara Lovre Kalinića do onih najmlađih, Nikole Vlašića i Andrije Balića, koje već ove zime u svoje redove žele dovesti mnogi europski klubovi. Klub su već napustili Antonio Milić, koji je postao novi član belgijskog prvoligaša Oostendea, i Temurkhuja Abdukholikov.

U prvim danima 2015. godine Poljud bi mogao napustiti Tin-Sven Sušić, navodno je sve dogovoreno oko transfera u Inter. Hajduk bi trebao dobiti 5 milijuna eura odštete od čega 70 posto, odnosno 3,5 milijuna eura pripada klubu, a 1,5 milijuna eura pripada igraču. Sušić bi proljetni dio trebao igrati na posudbi u Hajduku, klub bi u međuvremenu dobio prvu ratu u iznosu od 750.000 eura. Preostali dio Inter bi trebao platiti u dvije rate tijekom 2015. godine.

Filip Bradarić u posebnom je izlogu, za njega su zanimanje iskazali Bordeaux, Saint-Etienne, Borussia (D)... Hajduk traži 1,3 milijuna eura. Stoper Goran Milović na meti je Anderlechta, Avdija Vršajević mi mogao karijeru nastaviti u Turskoj. Predsjednik kluba Marin Brbić nalazi se u Španjolskoj, gdje pokušava pronaći klub za kapetana Marija Maloču.

Bijeli razmišljaju o novim igračima, posebice ako Sušić i Bradarić odu. Hajduk će pokušati dovesti dvojicu igrača Lokomotive, 21-godišnje veznog igrača Domagoja Pavičića, koji je odigrao svih 19 prvenstvenih utakmica za Lokose i postigao 9 golova, te 25-godišnjeg veznog igrača Damira Šovšića, koji je u 16 nastupa zabio 3 gola. Splićanima je zanimljiv 21-godišnji Petar Brlek, vezni igrač Slaven Belupa.

Zimski prijelazni rok je tek počeo...