Damir Burić, trener Hajduka: Utakmica protiv Sillamae Kalev točno će pokazati gdje smo

Utorak, 30. lipnja 2015. 17:45 Napisao/la  Ivan Jelić

Mi smo spremni za prvu utakmicu, vidim po momcima na treningu, govor tijela je pozitivan i to treba prenijeti u četvrtak na utakmicu, kaže Burić uoči prve utakmice Europa lige

Trener Hajduka Damir Burić izašao je pred novinare uoči prve službene utakmice sezone protiv Sillamae Kalev u prvom pretkolu kvalifikacija Europske lige. Evo što je kazao uoči utakmice, koja se igra u četvrtak:

- Mi smo spremni za prvu utakmicu i nestrpljivo je očekujem, vidim po momcima na treningu, govor tijela je pozitivan i to treba prenijeti u četvrtak na utakmicu i nadam se da ćemo u Estoniju odigrati dobar susret. Joško Španjić je zajedno sa snimateljem Prkićem bio u Estoniji. Odigrali su 16 utakmica u prvenstvu, imaju snage za 90 minuta, ali mislim kako smo našim radom na pripremam isto daleko, ali utakmica će pokazati točno gdje smo. U zadnjoj utakmici su igrali protiv jedne od najjačih momčadi u Estoniju, njihova igra i koncepcija se bavi na jakoj defanzivi, koja se onda transformira prema naprijed, dodavanjima prije svega na brze Kvasovu i Silića. Linije su zgusnute, na prekidima su jako visoki, niz igrača preko 1,90, tu moramo biti koncentrirani. Jedan prekid nas može uzdrmati, kaže Burić, koji nije hetio uspoređivati dvije momčadi:


- Teško je usporedbe raditi, trebalo bi pratiti njihovu ligu, ovo ostalo bi bilo površno, a morate uzeti u obzir da taj klub ima budžet od 6 milijuna eura. Uostalom, blizu su ruske granice, s novcem se uvijek može dovesti dobar igrač, naprimjer Rus ili Ukrajinac, oni tamo mogu zaraditi. U nogometu nema logike, možemo dominirati, ali jedan prekid je dovoljan da se sve okrene, rekao je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.