Damir Burić, trener Hajduka: Utakmica protiv Sillamae Kalev točno će pokazati gdje smo

Utorak, 30. lipnja 2015. 17:45 Napisao/la  Ivan Jelić

Mi smo spremni za prvu utakmicu, vidim po momcima na treningu, govor tijela je pozitivan i to treba prenijeti u četvrtak na utakmicu, kaže Burić uoči prve utakmice Europa lige

Trener Hajduka Damir Burić izašao je pred novinare uoči prve službene utakmice sezone protiv Sillamae Kalev u prvom pretkolu kvalifikacija Europske lige. Evo što je kazao uoči utakmice, koja se igra u četvrtak:

- Mi smo spremni za prvu utakmicu i nestrpljivo je očekujem, vidim po momcima na treningu, govor tijela je pozitivan i to treba prenijeti u četvrtak na utakmicu i nadam se da ćemo u Estoniju odigrati dobar susret. Joško Španjić je zajedno sa snimateljem Prkićem bio u Estoniji. Odigrali su 16 utakmica u prvenstvu, imaju snage za 90 minuta, ali mislim kako smo našim radom na pripremam isto daleko, ali utakmica će pokazati točno gdje smo. U zadnjoj utakmici su igrali protiv jedne od najjačih momčadi u Estoniju, njihova igra i koncepcija se bavi na jakoj defanzivi, koja se onda transformira prema naprijed, dodavanjima prije svega na brze Kvasovu i Silića. Linije su zgusnute, na prekidima su jako visoki, niz igrača preko 1,90, tu moramo biti koncentrirani. Jedan prekid nas može uzdrmati, kaže Burić, koji nije hetio uspoređivati dvije momčadi:


- Teško je usporedbe raditi, trebalo bi pratiti njihovu ligu, ovo ostalo bi bilo površno, a morate uzeti u obzir da taj klub ima budžet od 6 milijuna eura. Uostalom, blizu su ruske granice, s novcem se uvijek može dovesti dobar igrač, naprimjer Rus ili Ukrajinac, oni tamo mogu zaraditi. U nogometu nema logike, možemo dominirati, ali jedan prekid je dovoljan da se sve okrene, rekao je Burić.