Željko Kopić: Rijeka ima jako brzi protok lopte, ključna je stvar što je Rujevica najbrži teren u ligi

Srijeda, 05. travnja 2017. 14:48 Napisao/la  SC

Veliki faktor u cijeloj priči je i atmosfera, Rujevica je manji stadion, uvijek dobro popunjen i igrači Rijeke u toj priči imaju snažan vjetar u leđa, analizira trener Slaven Belupa


Rijeka je u HNL-u zadnji put poražena (0:3) u veljači prošle godine u Maksimiru, ali je zadnji poraz u natjecateljskoj utakmici doživjela u travnju prošle godine (0:3) u polufinalu Kupa u Koprivnici.  

Željko Kopić je posljednji trener koji je uspio pobijediti Rijeku:

- Zabili smo na vrijeme i sve je ispalo kako treba. No, bila je to puno drugačija momčad, evo osam igrača iz tadašnje početne postave više nisu u klubu. Ostala su samo trojica; Purić, Musa i Christensen, rekao je Kopić za goalcom.hr prije nego se osvrnuo na riječki niz neporaženosti:

- To je rijetkost, takve stvari je teško ostvariti. Ovo je podatak za najdublje poštovanje prema klubu, treneru i momčadi koja je napravila takav rezultat. Podatak za apsolutni respekt, to treba poštivati na najvišoj mogućoj razini. Teško da će netko ponoviti takve stvari, pa Rijeka nije gubila niti u Europi, kaže Kopić koji je ovako prokomentirao impresivni podatak da Rijeka nikada nije izgubila na Rujevici:

- Prvi razlog je njihov način igre koji je visoko intenzivan s puno kvalitetnog presinga u fazi obrane. Rijeka ima i jako brzi protok lopte u fazi napada, a ključna je stvar što je Rujevica i najbrži teren u Prvoj HNL. Vjerujte mi, sve momčadi koje dođu u Rijeku, imaju dosta problema u adaptaciji na taj travnjak i na tu brzinu protoka lopte. Veliki faktor u cijeloj priči je i atmosfera, Rujevica je manji stadion, uvijek dobro popunjen i igrači Rijeke u toj priči imaju snažan vjetar u leđa. Kad god se lome utakmice, njihovi igrači dobiju taj dodatni poticaj. Nedavno sam sa Slaven Belupom igrao na Rujevici, bilo je 2:2, ali onda nam se ukazala ta individualna kvaliteta Rijeke. Vešović je s 20 metara zabio za pobjedu Rijeke. Oni imaju previše pojedinaca koji jednim potezom mogu riješiti pitanje pobjednika, smatra Kopić, koji je ovako prognozirao borbu za prvaka:

- Ako Rijeka pobijedi, mislim da je prvenstvo riješeno. Pogotovo s obzirom na ovaj podatak da nisu izgubili utakmicu u godinu dana. Rijeka je dosta blizu naslovu prvaka i u slučaju remija na Rujevici. Tu bi i dalje bilo sve otvoreno, po meni Rijeka i Dinamo imaju jednake mogućnosti za neki neplanirani kiks. Po meni je to i dalje 50 prema 50 posto, zaključuje Kopić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.