Željko Kopić: Rijeka ima jako brzi protok lopte, ključna je stvar što je Rujevica najbrži teren u ligi

Srijeda, 05. travnja 2017. 14:48 Napisao/la  SC

Veliki faktor u cijeloj priči je i atmosfera, Rujevica je manji stadion, uvijek dobro popunjen i igrači Rijeke u toj priči imaju snažan vjetar u leđa, analizira trener Slaven Belupa


Rijeka je u HNL-u zadnji put poražena (0:3) u veljači prošle godine u Maksimiru, ali je zadnji poraz u natjecateljskoj utakmici doživjela u travnju prošle godine (0:3) u polufinalu Kupa u Koprivnici.  

Željko Kopić je posljednji trener koji je uspio pobijediti Rijeku:

- Zabili smo na vrijeme i sve je ispalo kako treba. No, bila je to puno drugačija momčad, evo osam igrača iz tadašnje početne postave više nisu u klubu. Ostala su samo trojica; Purić, Musa i Christensen, rekao je Kopić za goalcom.hr prije nego se osvrnuo na riječki niz neporaženosti:

- To je rijetkost, takve stvari je teško ostvariti. Ovo je podatak za najdublje poštovanje prema klubu, treneru i momčadi koja je napravila takav rezultat. Podatak za apsolutni respekt, to treba poštivati na najvišoj mogućoj razini. Teško da će netko ponoviti takve stvari, pa Rijeka nije gubila niti u Europi, kaže Kopić koji je ovako prokomentirao impresivni podatak da Rijeka nikada nije izgubila na Rujevici:

- Prvi razlog je njihov način igre koji je visoko intenzivan s puno kvalitetnog presinga u fazi obrane. Rijeka ima i jako brzi protok lopte u fazi napada, a ključna je stvar što je Rujevica i najbrži teren u Prvoj HNL. Vjerujte mi, sve momčadi koje dođu u Rijeku, imaju dosta problema u adaptaciji na taj travnjak i na tu brzinu protoka lopte. Veliki faktor u cijeloj priči je i atmosfera, Rujevica je manji stadion, uvijek dobro popunjen i igrači Rijeke u toj priči imaju snažan vjetar u leđa. Kad god se lome utakmice, njihovi igrači dobiju taj dodatni poticaj. Nedavno sam sa Slaven Belupom igrao na Rujevici, bilo je 2:2, ali onda nam se ukazala ta individualna kvaliteta Rijeke. Vešović je s 20 metara zabio za pobjedu Rijeke. Oni imaju previše pojedinaca koji jednim potezom mogu riješiti pitanje pobjednika, smatra Kopić, koji je ovako prognozirao borbu za prvaka:

- Ako Rijeka pobijedi, mislim da je prvenstvo riješeno. Pogotovo s obzirom na ovaj podatak da nisu izgubili utakmicu u godinu dana. Rijeka je dosta blizu naslovu prvaka i u slučaju remija na Rujevici. Tu bi i dalje bilo sve otvoreno, po meni Rijeka i Dinamo imaju jednake mogućnosti za neki neplanirani kiks. Po meni je to i dalje 50 prema 50 posto, zaključuje Kopić.

Standings provided by Sofascore