Split - Dinamo: Derbijem 31. kola splitski klub proslavlja 102. rođendan

Utorak, 15. travnja 2014. 14:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Dinamo nije idealan protivnik za vađenje, ali ovdje smo ih ove sezone pobijedili 1:0, kaže trener Splita Ivan Matić

Nogometaši Splita u derbiju 31. kola u srijedu igraju protiv Dinama točno na 102. rođendan kluba, tim povodom ulaz će biti slobodan.

- Vjerujem da će moji igrači popraviti loš dojam iz utakmice protiv Hajduka. Dinamo nije idealan protivnik za vađenje, ali ovdje smo ih ove sezone pobijedili 1:0, a u Zagrebu smo dvaput bili blizu pozitivnom rezultatu, istaknuo je trener Splita Ivan Matić.

U sastav se vraća Tomislav Glumac, ali nema Ivice Križanca (ozljeda), ni Dražena Bagarića (žuti kartoni). Dvojben je nastup ozlijeđenog Denisa Glavine. Uvjerljivom (4:0) pobjedom protiv Rijeke Dinamo je potvrdio osvajanje titule.

- Neće doći opušteni, ali ako ipak dođu moramo za to biti spremni, kaže Matić.

- Soudani i Fernandes su odlični igrači, moramo biti čvršći i brži u duelima. Igraju presing, ne daju obrani da iznosi loptu. Nadam se da nije u pitanju teža ozljeda Čopa, ali i da će ipak preskočiti ovaj susret, nada se Tomislav Glumac.


Novinare je zanimalo i dolazi li Zdravko Mamić?

- Slijedit ćemo naputke policije kakvi god oni bili. Ne možemo nekome zabraniti dolazak, niti na stadion pustiti nekoga tko ima zabranu dolaska. Organizacijski problemi koji s tim idu su nešto sasvim drugo,  pojasnio je glasnogovornik Splita Jerko Trogrlić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.