Split - Dinamo: Derbijem 31. kola splitski klub proslavlja 102. rođendan

Utorak, 15. travnja 2014. 14:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Dinamo nije idealan protivnik za vađenje, ali ovdje smo ih ove sezone pobijedili 1:0, kaže trener Splita Ivan Matić

Nogometaši Splita u derbiju 31. kola u srijedu igraju protiv Dinama točno na 102. rođendan kluba, tim povodom ulaz će biti slobodan.

- Vjerujem da će moji igrači popraviti loš dojam iz utakmice protiv Hajduka. Dinamo nije idealan protivnik za vađenje, ali ovdje smo ih ove sezone pobijedili 1:0, a u Zagrebu smo dvaput bili blizu pozitivnom rezultatu, istaknuo je trener Splita Ivan Matić.

U sastav se vraća Tomislav Glumac, ali nema Ivice Križanca (ozljeda), ni Dražena Bagarića (žuti kartoni). Dvojben je nastup ozlijeđenog Denisa Glavine. Uvjerljivom (4:0) pobjedom protiv Rijeke Dinamo je potvrdio osvajanje titule.

- Neće doći opušteni, ali ako ipak dođu moramo za to biti spremni, kaže Matić.

- Soudani i Fernandes su odlični igrači, moramo biti čvršći i brži u duelima. Igraju presing, ne daju obrani da iznosi loptu. Nadam se da nije u pitanju teža ozljeda Čopa, ali i da će ipak preskočiti ovaj susret, nada se Tomislav Glumac.


Novinare je zanimalo i dolazi li Zdravko Mamić?

- Slijedit ćemo naputke policije kakvi god oni bili. Ne možemo nekome zabraniti dolazak, niti na stadion pustiti nekoga tko ima zabranu dolaska. Organizacijski problemi koji s tim idu su nešto sasvim drugo,  pojasnio je glasnogovornik Splita Jerko Trogrlić.

Standings provided by Sofascore