SPLIT SELI U TREĆU LIGU

Splitski klub nije dobio ni drugoligašku licenciju

Utorak, 23. svibnja 2017. 15:47 Napisao/la  Ivan Jelić

Neugodno smo iznenađeni ovakvom odlukom HNS-a, poručuju iz Splita

RNK Split iduće sezone mora igrati treću ligu budući da nije nije dobio licenciju za prvu i/ili drugu ligu.

Licencija za prvu ligu Splitu ionako vjerojatno neće trebati s obzirom da kolo prije kraja zaostaje dva boda za predzadnjom Cibalijom, ali nije se očekivalo da  splitski klub neće igrati drugu ligu.

Komisija za licenciranje HNS-a objavila je konačnu listu licencija za klubove prve i druge lige nakon što je Komisija za žalbe odradila svoj posao.

Prema listi Split je ostao bez licencije  za prvu i  drugu ligu, što znači da utakmicu 36. kola Prve HNL igra novi trećeligaš.

- Neugodno smo iznenađeni ovakvom odlukom HNS-a koju smatramo prestrogom, jer smo od 15 dodatnih zahtjeva u potpunosti ispunili 13, dok smo za posljednja dva iznijeli neoborive dokaze kako ćemo i te ispuniti. RNK Split je klub sa bogatom tradicijom te ćemo se boriti kako bismo sačuvali njegov dignitet i zadržali ga u najelitnijim natjecanjima HNS-a, poručili su iz Splita.

Uefine licencije dobili su Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Lokomotiva, Slaven Belupo, licencije za Prvu HNL dobili su Cibalia, Gorica, Inter, Istra, Rudeš, Solin i Zagreb.

Lokomotiva je kao domicilni stadion prijavila Maksimir isto kao i Gorica, Rudeš će igrati u Kranjčevićevoj.

Zanimljvo, Solin je prijavio stadion u Park mladeži gdje igra Split.

Rudeš je izborio plasman u Prvu HNL, u zadnjem kolu Druge HNL igraju Gorica i Solin u izravnoj bitki za drugo mjesto i razigravanje s pretposljednjim prvoligašem.

Gorica ima dva boda više.

Detaljnije pojašnjenje odluka HNS-a možete pročitati...

AKO PRITISNETE OVDJE

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.