SPLIT SELI U TREĆU LIGU

Splitski klub nije dobio ni drugoligašku licenciju

Utorak, 23. svibnja 2017. 15:47 Napisao/la  Ivan Jelić

Neugodno smo iznenađeni ovakvom odlukom HNS-a, poručuju iz Splita

RNK Split iduće sezone mora igrati treću ligu budući da nije nije dobio licenciju za prvu i/ili drugu ligu.

Licencija za prvu ligu Splitu ionako vjerojatno neće trebati s obzirom da kolo prije kraja zaostaje dva boda za predzadnjom Cibalijom, ali nije se očekivalo da  splitski klub neće igrati drugu ligu.

Komisija za licenciranje HNS-a objavila je konačnu listu licencija za klubove prve i druge lige nakon što je Komisija za žalbe odradila svoj posao.

Prema listi Split je ostao bez licencije  za prvu i  drugu ligu, što znači da utakmicu 36. kola Prve HNL igra novi trećeligaš.

- Neugodno smo iznenađeni ovakvom odlukom HNS-a koju smatramo prestrogom, jer smo od 15 dodatnih zahtjeva u potpunosti ispunili 13, dok smo za posljednja dva iznijeli neoborive dokaze kako ćemo i te ispuniti. RNK Split je klub sa bogatom tradicijom te ćemo se boriti kako bismo sačuvali njegov dignitet i zadržali ga u najelitnijim natjecanjima HNS-a, poručili su iz Splita.

Uefine licencije dobili su Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Lokomotiva, Slaven Belupo, licencije za Prvu HNL dobili su Cibalia, Gorica, Inter, Istra, Rudeš, Solin i Zagreb.

Lokomotiva je kao domicilni stadion prijavila Maksimir isto kao i Gorica, Rudeš će igrati u Kranjčevićevoj.

Zanimljvo, Solin je prijavio stadion u Park mladeži gdje igra Split.

Rudeš je izborio plasman u Prvu HNL, u zadnjem kolu Druge HNL igraju Gorica i Solin u izravnoj bitki za drugo mjesto i razigravanje s pretposljednjim prvoligašem.

Gorica ima dva boda više.

Detaljnije pojašnjenje odluka HNS-a možete pročitati...

AKO PRITISNETE OVDJE

 

Standings provided by Sofascore