RIJEKA - DINAMO (18.30) Kakvu napadačku varijantu sprema Kek u utakmici koju mora pobijediti?

Srijeda, 22. travnja 2015. 13:22 Napisao/la  I. V.

Stadion Kantrida (18.30), uzvratna utakmica polufinala Kupa: Rijeka - Dinamo.  Ne možemo izmišljati toplu vodu, sve znamo jedni o drugima, govori Kek


Nogometaši Rijeke danas (18.30) moraju pobijediti Dinamo da bi se plasirali u finale Kupa. Kako pobjediti momčad koja cijelu sezonu nije doživjela poraz u prvenstvu?

- Znamo što moramo napraviti da bismo prošli. Treba nam puno pameti i energije, treba se znati i potući ako treba... Ne možemo izmišljati toplu vodu, sve znamo jedni o drugima, govori trener Rijeke Matjaž Kek.

Dinamova prednost (2:1) iz prve utakmice izgleda izazovno ako riječka momčad bude na najvišoj razini. Današanju utakmicu ne treba dovoditi u kontekst loših utakmica protiv Hajduka u prvenstvu i Dinama u prvoj utakmici polufinala Kupa. Rijeka na Kantridi u nastavku sezone izgleda drugačije nego na gostovanjima:

Rekao sam igračima da nam onakva pobjeda protiv Hajduka može samo pomoći ako smo objektivni i samokritični, ako iz pobjede znamo izvući pouke. Danas igramo protiv protivika koji ove sezone nije izgubio utakmicu u prvenstvu. Za mene je takva utakmica veliki izazov, mislim da u toj utakmici možemo samo dobiti. Takvo ću razmišljanje prenijeti na igrače, koji pred punom Kantridom moraju igrati s pozitivnom energijom, smatra Kek.

Budući da nema Balaja, Keku preostaju dvije mogućnosti. Ponovo pokušati igrati s jedinim preostalim klasičnim napadačem (Ivančić), što se do sada nije pokazalo previše učinkovito ili pokušati a'la Guardiola igrati bez klasičnog napadača. Takvu varijantu Kek nije upotrijebio ni u jednoj važnijoj utakmici od kada je trener Rijeke.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.